• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Google var atlaist visus nevakcinētos darbiniekus

    Google piešķir nevakcinētajiem darbiniekiem 30 dienu apmaksātu atvaļinājumu un pēc tam atstāj viņus obligātajā atvaļinājumā, pēc kura nevakcinētos darbiniekus atlaiž.Foto: Reuters/Scanpix

    Uzņēmums Google ir informējis savus darbiniekus, ka nevakcinēts personāls var būt bezalgas atvaļinājumā un kā pēdējais līdzeklis būs atlaišana.

    Uzņēmuma darbiniekiem nosūtītajā iekšējā paziņojumā teikts, ka tie, kuri nav vakcinēti un neievēros uzņēmuma COVID-19 noteikumus, tiks nosūtīti obligātajā atvaļinājumā un pēc tam atlaisti, ziņo CNBC.
    Darbiniekiem līdz 3.decembrim bija jāapstiprina un jāpierāda vakcinācijas statuss. Kopš tā laika uzņēmums sācis sazināties ar tiem, kuri nav vakcinējušies vai neatjaunojuši savu statusu.
    Saskaņā ar memorandu darbinieki, kuri neievēros uzņēmuma pandēmijas noteikumus, no 18.janvāra tiks atstāti apmaksātā atvaļinājumā uz trīsdesmit dienām. Pēc tam darbinieki tiek ievietoti bezalgas atvaļinājumā uz laiku līdz sešiem mēnešiem, kam seko atlaišana.
    Lai gan tehnoloģiju sektorā joprojām ir elastīgs darbinieku atgriešanās plāns un tiek mudināts izveidot mājas biroju, Google ir paziņojis, ka nākamgad tiem joprojām būs fiziski jāatrodas vismaz trīs dienas nedēļā. Uzņēmums nav apmierināts, ka cilvēki nav vakcinējušies daudzus mēnešus pēc tam, kad vakcinācija bija plaši pieejama.
    ASV prezidenta Džo Baidena administrācija devusi rīkojumu ASV uzņēmumiem, kuros strādā vairāk nekā 100 darbinieku, no 18.janvāra nodrošināt, lai visi darbinieki tiktu vakcinēti vai regulāri pārbaudīti. Tomēr pirmo stimulu šim rīkojumam ASV tiesa novembra sākumā aizturēja. Neskatoties uz to, Goolge ir lūdzis 150 000 darbinieku atjaunot vakcinācijas statusu un plāno izpildīt Baidena rīkojumus. Tomēr Google neatzīst testēšanu, un ir jāvakcinējas.
    Vairāki darbinieki pret šo lēmumu sākuši cīnīties, parakstot manifestu, jo daudzos darbos nav jāierodas birojā. Google paziņojis, ka darbinieki varēs norādīt iemeslu, kāpēc viņi nav vakcinēti, un tas tiks izskatīts katrā gadījumā atsevišķi.
    Google mātesuzņēmuma Alphabet akcija mēneša laikā samazinājusies par gandrīz 3% un ASV biržā tirgojas par 2899,41 USD. Šodienas pirmstirgus laikā akcijas ir samazinājušās par 0,4%.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība