• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Ignitis grupas Pomerānijas vēja parks ir uzsācis komerciālu darbību

    Foto: Reuters/Scanpix

    Polijas energoregulators šā gada 6. decembrī Ignitis grupai ir izsniedzis ražošanas licenci Pomerānijas vēja parkam. Tas ļaus vēja parkam uzsākt komercdarbību.

    Vēja parks ražos elektroenerģiju saskaņā ar Polijas atjaunojamo energoresursu veicināšanas tarifu izsolē uzvarēto motivācijas likmi PLN 214,98 (aptuveni EUR 47/MWh) 15 gadu periodā.
    «Šis ir ļoti svarīgs posms Pomerānijas vēja parkam, kas nozīmē, ka esam pabeiguši šī projekta attīstību. Turpmāk šajā parkā sāksim komercdarbību un elektroenerģijas ražošanu ar motivācijas likmi Polijas atjaunojamiem energoresursiem. Šis notikums ir nozīmīgs arī pašai grupai, jo ir viens no acīmredzamiem piemēriem mūsu stratēģijā izvirzīto mērķu īstenošanai,” uzņēmuma pārskatā citēts Ignitis Group vadītājs Darius Maikštėnas.
    Paredzams, ka vēja parka darbības 30 gados koriģētā nediskontētā peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) no parka darbības sastādīs aptuveni 440 miljonus Eiro. Kopumā vēja parks gadā saražos aptuveni 300 GWh elektroenerģijas.
    Pomerānijas vēja parks ir pirmais šāda veida projekts Polijā, kurā kopumā ir 29 vēja turbīnas ar nominālo jaudu no 3 MW līdz 3,3 MW. Pomerānijas vēja parka kopējā jauda ir 94 MW.
    Līdz ar Pomerānijas vēja parka palaišanu, grupas kopējā elektroenerģijas ražošanas jauda no atjaunojamās enerģijas stacijām sasniegusi 1,214 GW. Grupas stratēģijā teikts, ka šādu projektu portfelis 2030.g. vajadzētu sasniegt 4 GW.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība