• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Elmo Rent piedāvā jaunas akcijas par tādu cenu, kas ir par 20% augstāka nekā tirgus cena

    Elmo Rent investoriem piedāvās jaunas akcijas.Foto: ELMO Rent

    Elmo Rent savā biržās paziņojumā norādījusi, ka plāno emitēt līdz 727 270 jaunām akcijām. Akcijas cena privātajiem investoriem noteikta vairāk nekā par 20 procentiem augstāka nekā pašreizējā tirgus cena.

    Proti, uzņēmums paziņoja, ka tam ir tiesības emitēt līdz 727 270 jaunām akcijām - katru ar nominālvērtību 0,10 eiro un uzcenojumu 5,4 eiro. Tas nozīmē, ka jaunās akcijas plānots pārdot par 5,5 eiro, kas ir par 23,6 procentiem augstāka nekā uzņēmuma akcijas cena šo pirmdien un par 19,3% augstāka cena nekā tā bija šīs otrdienas rīta pusē.
    Precīzs piedāvājuma apjoms kļūšot skaidrs pēc piedāvājuma rezultātiem, teikts biržas paziņojumā. Esošajiem akcionāriem nebūs pirmpirkuma tiesību parakstīties uz šīm akcijām, lai gan viņi var piedalīties piedāvājumā. Akciju pārmērīgas vai nepietiekamas parakstīšanās gadījumā par akciju sadali starp ieguldītājiem, kuri būs parakstījušies uz akcijām, lems sabiedrības padome. Nepietiekamas pieteikšanās gadījumā padomei būs arī tiesības atcelt to piedāvājumu.
    Pamatkapitāla palielināšanas gaitā akcijas tiks piedāvātas arī ar 10% atlaidi, lai gan vien pieciem uzņēmumiem. 80 procentus šādu akciju saņems Elektritakso īpašnieks Kontson Holding. 5 procentus šādu akciju saņem Populus tremula, Meadow, RemmitNova un Siilbaum & Co.
    Piedāvājuma periods jaunajām akcijām ilgs no 27. decembra plkst. 10 līdz 7. janvāra plkst. 16. Sabiedrības valde, ja nepieciešams, varēs saīsināt vai pagarināt šo termiņu.
    Papildus akciju publiskajam piedāvājumam pamatkapitālu vēlams palielināt saistībā ar Elektritakso iegādi. Palielinot Elmo Rent pamatkapitālu, tiks veiktas iemaksas kopumā 450 000 eiro apmērā. Precīzs pamatkapitāla palielināšanas apjoms un emitējamo akciju skaits gan tikšot noteikts darījuma pabeigšanas brīdī.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība