• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Āzijas tirgi šodien kāpj

    Honkongas Hang Seng akciju tirgus indeksa bilde ekrānā.Foto: Reuters/Scanpix

    Āzijas akciju tirgū cenas šodien kopumā pieauga. Tāpat cena palielinājās galvenajām reģiona valūtām. Tiesa gan, ne visur tendence bija pārliecinoša, jo investori joprojām gaida plašāku informāciju par jauno Covid-19 vīrusa variantu, ziņo Reuters.

    Tendences finanšu tirgu ietekmējuši arī ASV Federālo rezervju sistēmas vadītāja Džeroma Pauela komentāri par to, ka viņš vēlas apsvērt iespēju ātrāk izbeigt iestādes obligāciju uzpirkšanas programmu, kas savukārt jau varētu pavērt ceļu uz agrāku procentu likmju paaugstināšanu.
    Savukārt Eiropā - Euro Stoxx 50 indeksa fjūčeri šorīt ir samazinājušies par 1,3 procentiem. Tas liecina, ka akciju cenas pēc labās vakardienas atkal krītas. Šajā pašā laikā ASV S&P 500 indeksa fjūčeru cenas pieauga par 0,6 procentiem, bet Nasdaq 100 fjūčeru cenas pieauga par 0,5 procentiem. Abu indeksu vērtība vakar saruka vairāk nekā par procentu.
    “Šobrīd atliek vien gaidīt ziņas. Jautājumi par jauno Covid-19 vīrusa variantu ir daudz, un uz tiem nav saņemtas atbildes. Atbilžu saņemšana prasīs vairākas dienas vai nedēļas,” teicis IG Markets analītiķis Kails Rodda. Viņš pauda viedokli, ka gadījumā, ja Federālo rezervju sistēma samazinās savus stimulēšanas pasākumus un paaugstinās procentu likmes, tirgi vairs neizmantos nākamo slikto ziņu vilni kā ieganstu, lai lētāk iegādātos akcijas.
    MSCI Asia-Oceania akciju indekss šodien pieauga par 0,4 procentiem, ko noteica Korejā Kospi akciju indeksa palielināšanās par gandrīz 1,6 procentiem. Japānas Nikkei zaudēja 0,65 procentus no savas vērtības, bet Honkongas Hang Seng indekss palielinājās par 0,37 procentiem.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība