• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Moderna: Spēsim izstrādāt vakcīnas pret jaunajiem vīrusa variantiem

    Moderna pret jaunajiem Covid-19 vīrusa variantiem līdz brīdim, kad ražotāji nāks klajā ar jauniem risinājumiem, rekomendē lietot jau eksistējošās vakcīnas.Foto: Reuters/Scanpix

    Moderna vadītājs Pols Bērtons izteicies - ja jaunais Covid-19 Dienvidāfrikas variants no esošajām vakcīnām būs spējīgs izvairīties, tad jauna efektīva vakcīna pret šo slimību varētu būt pieejama nākamā gada sākumā.

    Uzņēmuma vadītājs BBC klāstījis, ka pašreizējās vakcīnas efektivitātei pret jauno vīrusa variantu vajadzētu atklāties tuvāko nedēļu laikā.
    “Ja mums būs jāizstrādā jauna vakcīna, tas varētu notikt jau 2022. gada sākumā pirms tā būs pieejama lielos apmēros. Gan RNS vakcīnu, gan Moderna ziņā svarīgi ir tas, lai mēs varētu rīkoties ātri,” teic P. Bērtons.
    Moderna līdz ar ziņām par jauno Covid-19 vīrusa Dienvidāfrikas variantu ASV Pateicības dienas laikā mobilizējusi simtiem savus darbiniekus.
    Bērtons gan šajā pašā laikā arī paudis, ka aizsardzībai pret vīrusu joprojām vajadzētu palīdzēt esošajām vakcīnām. Līdz ar to labākais padoms, ko viņš varot dot, ir joprojām izmanot kādu jau pieejamo Covid-19 vakcīnu. "Šis ir bīstams vīruss, bet es domāju, ka mums ir daudz rīku, lai ar to cīnītos," sacījis Bērtons.
    Moderna pagājušajā piektdienā ziņoja, ka tā strādā pie tā, lai pārbaudītu pašreizējo vakcīnu pret jauno Covid-19 variantu.
    Arī Pfizer un BioNTech pārstāvji izteikušies, ka pēta jauno vīrusa variantu, kur savukārt jauns vakcīnas variants plašākām to piegādēm gatavs varētu būt 100 dienu laikā.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība