• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    El Erians: Federālo rezervju sistēmai nekavējoties jāmaina kurss

    Ekonomists Muhameds El Erians uzskata, ka inflācija nebūs īslaicīga.Foto: Reuters/Scanpix

    Pēc ekonomista un globālās finanšu pakalpojumu kompānijas Allianz galvenā ekonomikas padomnieka Muhameda El Eriana domām, ASV Federālajai rezervju sistēmai būtu jāatzīst, ka inflācija tomēr nebūs īslaicīga parādība. Tāpat tai nekavējoties vajadzētu nocelt kāju no ekonomikas stimulēšanas gāzes pedāļa.

    El Erians arī negatīvi izteicies par situāciju, kad par ASV Federālo rezervju sistēmas vadītāju atkārtoti nupat ticis apstiprināts Džeroms Pauels. Viņš norāda, ka jauns centrālās bankas vadītājs būtu padarījis vieglāku centrālās bankas kursa maiņu, ziņo Bloomberg
    "Es domāju, ka ir pienācis laiks Federālajai rezervju sistēmai mainīt savu politiku. Es domāju, ka būtu bijis vieglāk ar kādu, kurš ilgu laiku nav to vien darījis, kā pavairojis inflāciju. Inflācija nebūs īslaicīga, un ir ļoti svarīgi, lai Federālo rezervju sistēma to saprastu," teicis M. El Erians.
    El-Erians jau vairākkārt ir paudis pārliecību, ka Federālo rezervju sistēma par zemu novērtē inflācijas risku. Oktobrī ASV inflācija, ievērojami pieaugot enerģijas, pārtikas un patēriņa cenām, bija augstākā 30 gados. El-Erians uzskata, ka nākamgad inflācija sāks palēnināties, lai gan iemesls tam būšot ne gaidīts, ne labs. "Domāju, ka nākamgad Federālā rezervju sistēma būs spiesta strauji bremzēt. Tā vietā, lai nākamgad ļoti pēkšņi nospiestu bremzes, jau tagad vajadzētu noņemt kāju no gāzes pedāļa," pauž minētais ekonomists.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība