• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    ELMO Rent ienāk taksometru tirgū

    Kā stāsta ELMO Rent padomes priekšsēdētājs Ens Lanso, uzņēmuma mērķis ir piedāvāt klientiem servisu, kurā tie var pasūtīt sev piemērotu transporta līdzekli.Foto: Andras Kralla
    ELMO Rent ir ir parakstījis nodomu protokolu par Elektritakso iegādi. Tas ļautu ELMO Rent paplašināt elektromobiļu pakalpojumu klāstu ārpus īstermiņa līzinga jomas. Galīgo pārdošanas līgumu plānots parakstīt tuvāko nedēļu laikā, liecina biržas paziņojums.
    Atbilstoši šobrīd plānotajai darījuma struktūrai lielāko daļu no pārdošanas cenas esošajiem Elektritakso akcionāriem plānots samaksāt, emitējot jaunas ELMO Rent akcijas. Puses varēs pabeigt darījumu, ja ELMO Rent akcionāri apstiprinās jaunu akciju emisiju.
    “Ar Elektritakso ikdienā sadarbojamies jau kopš 2018. gada, kur esam dalījušies ar autoparku saistītajiem resursiem. Tas nozīmē, ka mēs labi zinām viņu komandu un viņu biznesa būtību, un kopīgi uzsākt elektrisko taksometru pakalpojumu Tallinā būs pirmais aizraujošais izaicinājums,” piebildis ELMO Rent padomes priekšsēdētājs Ens Lanso.
    Elektritakso dibinātājs Ermo Kontsoni savukārt teic, ka nu elektroauto klientiem būs pieejams plašāks pakalpojumu klāstu. Sadarbība palīdzēšot būtiski optimizēt izmaksas, un, kā biržā kotēts uzņēmums, tas varēs ātrāk ienākt citu valstu tirgos.
    Līdz ar paplašināšanos taksometru biznesā ELMO Rent prognozē apgrozījuma pieaugumu vismaz par 25%. Līdz ar to, braucienu skaitam palielinoties 20 reizes, paredzamais apgrozījums 2022. gadā būšot aptuveni 3,4 miljoni eiro.
    Elektritakso tika dibināts 2012. gadā. Šobrīd Elektritakso koncentrējas uz taksometru pakalpojumu sniegšanu Tartu un Pērnavā, apkalpojot vairāk nekā 300 000 klientu braucienus gadā. Novembra vidū ELMO Rent arī paziņoja, ka ir izturējis pirmo posmu tālvadības automobiļu laukumā.
    ELMO Rent 10 mēnešos guvis pārdošanas ieņēmumus 942 032 eiro apmērā, jau pārsniedzot visu 12 mēnešu prognozi.
    Kopš jūnija beigām ELMO Rent akcijas tiek tirgotas Nasdaq alternatīvajā tirgū First North. Pēc IPO akcijas cena pakāpās līdz 7 eiro. Kopš tā laika tās cena gan ir stabili samazinājusies, kopumā no savas virsotnes sarūkot par gandrīz 32%. Akcijas cena šodien pakāpās par 4,6% līdz 5,21% atzīmei.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība