• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Hepsor akciju pieprasījums būtiski pārsniedz piedāvājumu

    Hespor īpašnieks Henri Laks.Foto: Liis Treimann

    Pieprasījums pēc Tallinas biržā kotētajām nekustamā īpašuma attīstības kompānijas Hepsor akcijām sākotnējā to publiskā piedāvājuma ietvaros ir bijis milzīgs. Rezultātā pieprasījums pēc šīm akcijām 8,7 reizes pārsniedzis to piedāvājumu.

    Šī sākotnēja publiskā akciju piedāvājuma (IPO) rezultātā uzņēmumam no investoriem izdevās piesaistīt 10 miljonus eiro.
    IPO rezultātā 19 621 investori kopumā parakstījās uz 6 645 135 uzņēmuma akcijām, lai gan sākotnējais to piedāvājums bija vien 777 001 akcijas. Tas nozīmēja, ka pieprasījums piedāvājumu pēc tām pārsniedza 8,7 reizes. Līdz ar to Hepsor palielināja piedāvāto akciju skaitu līdz 854 701. Līdz ar šādu soli Hepsor šādi piedāvāto akciju īpatsvars veido 22,17% no visām uzņēmuma akcijām.
    Lielā pieprasījuma rezultātā akcijas netikšot sadalītas uzņēmuma padomes un valdes locekļiem, un to kontrolētajiem uzņēmumiem, ziņo Hepsor.
    Visi investori, kuri parakstījās uz līdz 8548 akcijām, neatkarīgi no parakstīšanas laika saņems 100% no parakstītā apmēra līdz 20 akcijām. No atlikušā apmēra investori saņems aptuveni 7.3% no pieteiktajām akcijām, ja uz tām parakstījās līdz 12.11.2021., un 4.3%, ja parakstījās no 13.11.2021. Visi investori, kuri parakstījās uz vairāk nekā 8548 akcijām līdz 12.11.2021., saņems aptuveni 7.5% no pieteiktā apmēra un investori, kuri parakstījās uz vairāk nekā 8548 akcijām 13.11.2021., saņems 5% no pieteiktajām akcijām.
    Darbiniekiem un viņu kontrolētajiem uzņēmumiem kopumā tiks sadalītas 8281 Hepsor akcijas.
    Hepsor valdes loceklis Henri Laks norāda, ka interese par parakstīšanos uz kompānijas akcijām daudzkārt pārsniegusi viņa drosmīgākās cerības. Viņš piebilst, ka lielās intereses dēļ bijis ļoti sarežģīti veikt akciju sadali, jo bija jārēķinās gan ar agrīnajiem šo akciju pieprasītājiem, gan ar ļoti lielo kopējo pieprasījumu pēc šiem vērtspapīriem.
    Akciju piedāvājumā iegūtos līdzekļus Hepsor plāno izmantot izaugsmes un jaunu attīstības projektu finansēšanai. Paredzams, ka investoriem piešķirtās akcijas uz to vērtspapīru kontiem tiks pārskaitītas aptuveni 24. novembrī. Tāpat paredzams, ka tirdzniecība ar Hepsor akcijām Baltijas Oficiālajā sarakstā tiks uzsākta 26. novembrī vai tuvu tam.
    Piedāvājumu organizēja AS LHV Pank, advokātu birojs Ellex Raidla un komunikāciju uzņēmums Miltton JLP.
    Hepsor grupas dibinātāji un īpašnieki ir Andress Perloja (33,25%), Kristjans Mits (33,25%), Henri Laks (16,6%) un Lauri Meidla (16,9%).
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība