• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    ELMO Rent tuvojās tālvadības automašīnu izvešanai ielās

    ELMO Rent tuvojas savu spēkratu testēšanai ielās.Foto: Andras Kralla

    ELMO Rent šodien ziņoja, ka ir veiksmīgi izturējusi Igaunijas Transporta pārvaldes testa pirmo posmu.

    Izejot šo pirmo posmu, ELMO Rent tādējādi tuvojas savu spēkratu attālināto tehnoloģiju testēšanai jau uz ielas. Tiesa gan, pirms tam sekmīgi vēl ir jāiziet testa otrais laukums. ELMO Rent ziņo, ka tās automašīnas tests pirmajā laukumā ilga gandrīz trīs stundas, un tā laikā mašīnai bija attālināti jāšķērso astoņu formu trajektorija, jāiebrauc atpakaļgaitā stāvlaukumā, jāveic avārijas bremzēšana, lēnā ātrumā jāiziet piecu konusu slaloms un jāveic citi uzdevumi. Otrā laukuma tests paredz laukuma apļa izbraukšana un slaloma iziešanu jau ar lielāku ātrumu.
    Kompānijas dibinātājs Ens Lanso stāsta, ka pirmā testa laukumu iziešana kompānijai sniegusi jaunas zināšanas, saskaņā ar kurām tikšot veiktas nelielas izmaiņas tehnoloģijā.
    “Nākamā neliela papildu tehnoloģiskā attīstība ir nepārtraukta audio savienojuma izveidošana tālvadības pultij ar to, kas notiek automašīnā un ārpus automašīnas,” norādījis E. Lanso.
    Uzņēmuma dibinātājs piebilda, ka sadarbībā ar Igaunijas Transporta pārvaldi tika izspēlēti dažādi scenāriji un secināts, ka tālvadības transporta vadītājs vislabāk darbojas, braucot līdz 60 minūtēm. "Mēs saņēmām vērtīgas atsauksmes no Transporta pārvaldes - cita starpā, ka citi tālvadības tehnoloģiju izstrādātāji maina savus vadītājus ik pēc 25 minūtēm," piebilda E. Lanso.
    ELMO Rent akcijas vērtība šo trešdien pieauga par 0,4% un atradās pie 4,92 eiro atzīmes. Vasarā uzņēmums nonāca biržā pie piecu eiro atzīmes, un akcija šobrīd tādējādi tiek tirgota dažus centus zem tās IPO cenas. Uzņēmumam ienākot biržā, tā akciju cena uzreiz sasniedza 7 eiro. Kopš tā laika tās cena gan ir konstanti sarukusi – jau gandrīz par 32%.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība