• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Paātrinoties inflācijai, zelta cenas sasniedza piecu mēnešu augstāko līmeni

    Pēdējās nedēļas laikā zelta cena sākusi strauji kāpt Foto: Reuters/Scanpix

    Zelta cenas pieauga līdz augstākajam līmenim pēdējo piecu mēnešu laikā, jo ASV patēriņa cenas oktobrī pieauga straujākajā tempā pēdējo trīs gadu desmitu laikā. Dārgmetālu investori pirmām kārtām meklē aizsardzību pret inflāciju.

    Zelta cena 11.novembrī ir pieauga par 0,84 procentiem līdz 1863,9 USD par unci. Dienu iepriekš zelta cena sasniedza 1869 USD par unci, kas ir augstākais līmenis kopš šī gada jūnija vidus.
    «Tirgus nobiedēja iepriekšējās dienas patēriņa cenu indeksa dati, īpaši tas, cik strauja bija inflācija. Tirgotāji uzskata zeltu par drošu aktīvu, kas aizsargā pret inflācijas risku, ”Reuters sacīja investīciju kompānijas RJO Futures stratēģis Bobs Haberkorns.
    Zelta cena 10.novembrī pakāpās līdz 2 procentiem un sasniedza augstāko līmeni kopš 15. jūnija. Izrādījās, ka ASV patēriņa cenas pieauga visstraujāk 31 gada laikā. Tā ir vēl viena zīme, ka inflācija var nebūt īslaicīga.
    "Patērētāju cenu indekss varētu atgriezt zeltu līdz 1900 USD par unci," sacīja Haberkorns. Viņš piebilda, ka tirgi necer uz procentu likmju kāpumu drīzumā. Procentu likmju paaugstināšana palielina zelta alternatīvās izmaksas, jo tas nemaksā procentus.
    Zelta cena pagājušā gada augustā sasniedza 2075 USD par unci, kas ir jauns rekords. Kopš tā laika cenām ir tendence samazināties jau vairāk nekā gadu.
    Sudraba cena 11.novembrī pieauga par 2,3 procentiem līdz 25,2 USD par unci, kas ir augstākais līmenis kopš 6. augusta. Platīns pievienoja 1,4 procentus, bet pallādijs pieauga par 2,5 procentiem. Katra unce maksā attiecīgi 1082 un 2070 USD.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība