• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Bailes no inflācijas satricina obligāciju tirgu

    ASV pieaugusi inflācija, pazeminot obligāciju cenasFoto: Reuters/Scanpix

    ASV valsts obligāciju ienesīguma likmes pēc augstās inflācijas oktobrī ir strauji pieaugušas, vēsta Bloomberg.

    Visstraujāk kritās ASV 5 gadu obligāciju cena, jo pastāv bažas, ka augstā inflācija liks Federālajai rezervju sistēmai paaugstināt procentu likmes ātrāk nekā gaidīts. Starpība starp ilgāka un īstermiņa obligāciju peļņas likmēm ir samazinājusies līdz zemākajam līmenim kopš 2020. gada marta, jo pastāv bažas, ka monetārās politikas stingrība varētu kavēt ekonomikas atveseļošanos.
    Kad obligāciju cena krītas, to ienesīgums pieaug un otrādi.
    Pasaules obligāciju tirgus mēneša laikā ir bijis nestabils, un cenas ir krasi svārstījušās, investoriem cenšoties noskaidrot, kad centrālās bankas varētu sākt paaugstināt procentu likmes. Obligāciju tirgus kustības ir neparasti augstas laikā, kad samazinās likviditāte. Kustības ir bijušas vislielākās kopš 2020. gada februāra, kad tirgus skāra COVID-19 krīze.
    "Investori un Federālo rezervju sistēmas monetārās politikas veidotāji nezina, vai inflācija būs īslaicīga vai nē," sacīja investīciju kompānijas Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities ekonomists Kenta Inoue. "Tāpēc mēs redzam lielāku nepastāvību."
    ASV 5 gadu obligāciju ienesīgums vakar pieauga par 5 bāzes punktiem līdz 1,26 procentiem, kas ir augstākais līmenis kopš 2020. gada februāra. 10 gadu obligāciju ienesīgums pieauga par 2 bāzes punktiem līdz 1.57 procentiem. 9.novembrī ienesīgums bija 1,41 procents.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība