• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Coop Pank turpina palielināt apgrozījumu, peļņa bija nedaudz mazāk

    Coop Pank valdes priekšsēdētājs Marguss Rinks virza biržā kotēto uzņēmumu uz arvien pieaugošu izaugsmi. Foto: Liis Treimann

    Coop Pank darbības apjoms oktobrī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, pieauga, bet peļņa bija nedaudz mazāka nekā septembrī.

    "Coop Pank" oktobrī nopelnīja 1,3 miljonus eiro un desmit mēnešos strādāja ar 11,4 miljonu eiro tīro peļņu. Salīdzinot ar 2020. gada 10 mēnešiem, tīrā peļņa pieaugusi par 105%.
    Tajā pašā laikā bankas neto ienākumi pieauguši par 26%, bet pamatdarbības izdevumi par 20%. Bankas pašu kapitāla atdeve oktobrī bija 13,5%, izmaksu/ienākumu attiecība – 57,7%.
    Septembrī banka strādāja ar tīro peļņu 1,86 miljonu eiro apmērā ar tīrajiem ienākumiem 3,5 miljonu apmērā. Lielāku peļņu, salīdzinot ar oktobri, noteica kredītu norakstīšanas samazinājums. Coop Pank pašu kapitāla atdeve septembrī bija 21%.
    Coop Pank kredītportfelis oktobrī pieauga par 15 miljoniem eiro un mēneša beigās sasniedza 869 miljonus eiro. Bankas kredītportfelis gada laikā audzis par 39%. Kredītu norakstīšana oktobrī bija 0,1 miljons eiro.
    Oktobrī Coop Pank klientu skaits palielinājās par 2500 un mēneša beigās sasniedza 110 000. Gada laikā bankas klientu bāze ir augusi par 34%.
    Coop Pank klientu noguldījumu apjoms oktobrī palielinājies par 65 miljoniem eiro, pirmo reizi pārsniedzot viena miljarda eiro robežu un sasniedzot 1,05 miljardus eiro. Bankas noguldījumu apjoms gada laikā pieaudzis par 40%.
    Kā norāda Coop Pank valdes priekšsēdētājs Margus Rinks, COVID-19 ierobežojumu ietekme uz Igaunijas ekonomiku ir bijusi mērena, par ko liecina Coop Pank oktobra finanšu rezultāti.
    Pagājušajā mēnesī Coop Pank paziņoja arī savus trešā ceturkšņa un deviņu mēnešu rezultātus, kuros uzņēmums trešajā ceturksnī spējis palielināt peļņu par 114% līdz 4,3 miljoniem eiro. Bankas izmaksu/ienākumu attiecība trešajā ceturksnī bija 56%, bet pašu kapitāla atdeve – 16,2%.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība