• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    LHV enerģiski pilda maciņu

    Igaunijas finanšu nozares uzņēmums LHV nupat publicējis savus oktobra rezultātus. Tie atklāja spēcīgu noguldījumu, kredītportfeļa, klientu skaita un peļņas pieaugumu.

    LHV vadītāji un investori var būt apmierināti ar oktobra rezultātiem.Foto: Liis Treimann
    Oktobrī LHV grupa kopumā strādāja ar 6,1 miljonu eiro lielu tīro peļņu. Šajā laikā LHV Pank peļņa sasniedza 6,4 miljonus eiro, no kuriem 1,6 miljonus veidoja ar tās Lielbritānijas filiāli saistīto klientu apkalpošana.
    LHV norāda, ka aiz labajiem peļņas cipariem slēpjas lielāki ienākumi no maksām par uzņēmuma pakalpojumiem, zemākas atlaides un pieaugusī klientu aktivitāte, īpaši saistībā ar investīciju pakalpojumiem. Šajā pašā laika LHV Varahaldus strādāja ar 0,4 miljonu eiro peļņu. Savukārt LHV apdrošināšanas daļas zaudējumi bija 26 000 eiro apmērā.
    Koncerna konsolidēto noguldījumu apmērs oktobrī izrādījās pieaudzis par 374 miljoniem eiro, kredītportfeļa apjoms – par 41 miljonu eiro un LHV pārvaldīto līdzekļu apjoms – par 37 miljoniem eiro. No minētā LHV kredītportfeļa pieauguma par 41 miljoniem eiro 23 miljonus eiro veidoja aizdevumi uzņēmumiem un 18 miljonus - aizdevumi privātpersonām.
    Oktobrī bankai pievienojušies vairāk nekā 8400 klientu. Par vairāk nekā 10 000 palielinājies arī klientu skaits ar ieguldījumu līgumiem. To pēc bankas aplēsēm ietekmējis aktīvais laiks biržās un Enefit Green akciju kotēšana.
    Apvienotās Karalistes biznesā LHV oktobrī koncentrējās uz darbībai svarīgākā personāla atlasi un gatavošanos pieteikties kredītiestādes licencei. Savukārt LHV aktīvu pārvaldīšanas tīrā peļņa pārsniedza LHV Group finanšu plānu un bija saistīta ar tās pensiju fondu akciju vērtības pieaugumu oktobrī.
    LHV norāda, ka apdrošināšanas jomā tā turpinās palielināt sava šī biznesa apmēru un klientu skaitu. Tāpat tikšot izstrādāti jauni produkti un apdrošināšanas segums. Apdrošināšanas klientu skaits šobrīd LHV pārsniedzis 140 000.
    Koncerna konsolidētajā skatījumā uzņēmuma tīrā peļņa tās atjaunotajam finanšu plānam ir priekšā par 2,9 miljoniem eiro. Oktobrī noslēdzās arī nesen emitēto akciju kotēšana biržā, un šobrīd koncerna akcionāru skaits pieaudzis līdz gandrīz 18 600 investoriem.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība