• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Didzis Ādmīdiņš: Esmu pats sev uzrakstījis investēšanas vadlīnijas

    Katram investoram ir sava pieeja, savi apsvērumi, ko viņš ņem vērā, veicot “balsojumus” ar saviem privātajiem līdzekļiem. Lēmumus ietekmē pieredze, intuīcija, zināšanas un citi faktori. Interesanti, pēc kādiem principiem investējot vadās cilvēks, kurš ikdienā pats vada biržā kotētu uzņēmumu? Lai noskaidrotu atbildi uz šo jautājumu, uz sarunu aicinājām Didzi Ādmīdiņu – DelfinGroup valdes priekšsēdētāju, taču šoreiz mazāk par DelfinGroup, bet vairāk par Didzi un viņa investīcijām.

    Kāds bija pats sākums? Kā atnāca lēmums sākt ieguldīt?
    Savas pirmās investīcijas akcijās veicu nedaudz vairāk kā pirms 10 gadiem. Iepriekš nedaudz biju noguldījis krājkontā depozītos, bet akcijas pirkt sāku 2012.-2013. gadā. Kopš tā brīža man visu laiku ir kāds investīciju portfelis. Jāatzīst gan, ka tajā vairs nav nekas palicis no sākotnējiem ieguldījumiem, daudz kas ir mainījies.
    Kas ir svarīgi, izlemjot ieguldīt kāda konkrēta uzņēmuma akcijās?
    Man ir vairāki principi, ko cenšos ievērot. Viens no svarīgākajiem – mēģinu investēt uzņēmumos, kuri darbojas reālajā ekonomikā, kuriem ir kāds taustāms bizness, reāls apgrozījums, peļņa. Man patīk, ja uzņēmums ir labi zināms, tieši tāpēc esmu ieguldījis vairākos lielākajos Baltijas uzņēmumos.
    Man ne visai patīk augsti spekulatīvi uzņēmumi, tāpat man ir svarīgi, lai uzņēmumam ir skaidra dividenžu politika. Skaidrs, ka tik precīza politika, kāda ir DelfinGroup, ir reti kuram, taču skatos, lai ir vismaz uz to pusi. Tā kā pats investīcijām nevaru veltīt pārāk daudz laika, maksimums tā ir viena stunda nedēļā, tad es ieklausos analītiķu, jomas profesionāļu viedokļos. Nav tā, ka es visu laiku veltītu investīcijām, vairāk to uzskatu par papildu dzīves sastāvdaļu. Līdzīgi kā mēs rūpējamies par savu veselību, tā jārūpējas arī par finansiālo labklājību. Nedzenos arī par katru cenu maksimizēt atdevi – tas ir patīkams blakusefekts, taču man svarīga ir jēgpilna investēšana.
    Vai ievērojat kaut kādu regularitāti, konkrētus datumus, kad veicat ieguldījumus?
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība