• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Sintijas ceļojums investīciju pasaulē: #7 – pievienošu portfelim vēl tūrisma akcijas

    Ceļojumā TanzānijāFoto: Privātais arhīvs

    Mana pirmā investīcija šajā ceļojumā bija Lietuvas tūrisma un atpūtas uzņēmuma Novaturas 10 akciju iegāde. Izvērtējot šo ieguldījumu un prognozes, sapratu, ka jāinvestē vēl!

    Novaturas akcijas iegādājos 24. februārī, kad vienas akcijas cena bija 3.497 eiro. Pa šo laiku ir notikušas dažādas izmaiņas, bet kopumā akcijas cena ir augusi.
    Uzņēmums paziņoja par rezultātiem gada pirmajos mēnešos - šā gada janvārī un februārī tas strādāja ar 16.7 milj. eiro ieņēmumiem. Divu mēnešu laikā uzņēmums apkalpojis 22 200 klientus. Šie skaitļi vēl nav pilnībā sasnieguši pirmspandēmijas līmeni, bet ir tuvu. Jāatzīmē, ka jauno pasūtījumu skaits pēdējā mēneša laikā ir samazinājies, kas skaidrojams ar karadarbību Ukrainā.
    Tūrisma un atpūtas uzņēmums pārsniedzis arī Swedbank analītiķu cerības, un viņi Novaturas devuši pirkuma ieteikumu. Pēc analītiķu domām, uzņēmuma akcija tirgojas zem patiesās vērtības un tā varētu pieaugt par ceturtdaļu – līdz 5 eiro. Analītiķi prognozē, ka Novaturas šogad apkalpos 231 tūkst. klientu, kas ir par 34% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Pārdošanas ieņēmumi varētu palielināties par 37% - līdz 151 milj. eiro, bet peļņa pirms nolietojuma pieaugs par 4% līdz 4.7 milj. eiro.
    Domājot par tūrisma nozari, es saprotu, ka līdz ar degvielas cenām augs arī aviobiļešu cenas. Tas daļai cilvēku, iespējams, liks pārvērtēt ceļojumu iespējas. Tomēr man gribētos domāt, ka tūrisma nozarē ir vērojama atveseļošanās un aktivitāte tikai pieaugs.
    Izvērtējot visus par un pret, šodien iegādājos vēl 10 Novaturas akcijas – vienas akcijas cena bija 4.135 eiro. Pēdējās nedēļas tā pieauga par 5.92% jeb 0.231 eiro. Savukārt mēneša griezumā akcijas cena palielinājās par 13.49% jeb 0.491 eiro.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība