• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    23.04.2024. Arī šodien atvēzējas pirkšanai

    ASV akcijas šodien atvērās plusos (nedaudz pirms 17:00 Standard & Poor’s 500 indekss bija iespējis pieaugt par 0.7%), kur uzmanības centra atradās uzņēmumu paziņojumi par savu iepriekšējā ceturkšņa veikumu. Par aptuveni 0.8% bija pieaugusi arī Eiropas akciju cena.

    Līdz plaši gaidītajiem Tesla rezultātiem gan būs vēl nedaudz jāpagaida – šim uzņēmumam par savu sniegumu paredzēts informēt pēc oficiālās tirdzniecības sesijas beigām. Ir zināms satraukums, ka Tesla atklās visai bēdīgu ainu, kur akciju analītiķi saistībā ar Tesla runā par pilnvērtīgu “murgaino ceturksni”.
    Šodien par 5% pēc labākiem rezultātiem pieauga, piemēram, General Motors akcijas cena. Analītiķu aplēses pārspēja vēl, piemēram, General Electric, kura akcijas cena arī palēcās par gandrīz par 5%.
    Viedokļi par to, kas šobrīd notiek tirgū, gan ir visai atšķirīgi. No Goldman Sachs puses šodien izskanēja teksts, ka ASV akciju cenu atkāpšanās nebūt nav beigusies. Savukārt Citigroup vērtspapīru stratēģi vērsa uzmanību uz to, ka akcijas iegādei nu esot šķietami pievilcīgākas, ko pie labiem uzņēmumu finanšu rezultātiem derētu arī izmanot. “Mēs neseno cenu atkāpšanos uzskatītu kā iegādes iespēju,” klāsta šīs investīciju bankas ieguldījumu komandas pārstāvji, izceļ Bloomberg.
    Šodien Baltijas akciju cena kopumā pieauga teju par trešo daļu no procenta. Līdz ar iepriekšējā ceturkšņa finanšu rezultātu publicēšanu par 0.73% pieauga LHV Group akcijas cena. Var vērtēt, ka investori uzņēmuma svaigāko finanšu uzmetumu novērtējuši pozitīvi. Ar LHV Group akcijām šodien Baltijā bija vērojama arī pati aktīvākā tirdzniecība, šādam apgrozījumam pietuvojoties 450 tūkst. eiro.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība