• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Šodien elektrības cena sasniegs biržas griestus

    Foto: Peter Byrne

    17. augustā no plkst. 17.00 līdz 18.00 elektrības stundas cena Latvijā sasniegs Nord Pool griestus jeb 4000 eiro par MWh, liecina informācija Nord Pool mājas lapā.

    Arī pārējās Baltijas valstīs – Lietuvā un Igaunijā – cena šajā stundā sasniegs 4000 eiro par MWh, kas ir tehniski iespējami augstākā stundas cena biržas ietvaros.
    Trešdienas vidējā elektroenerģijas cena vienoti Latvijā un Lietuvā sasniegs 823.98 eiro par MWh, savukārt Igaunijā tā būs 682.05 eiro par MWh.
    Latvenergo apkopotā informācija par elektroenerģijas cenām pagājušā nedēļā liecina, ka Latvijā un Lietuvā nedēļas vidējā elektroenerģijas cena pieauga par 15% un vienoti bija 421.02 eiro par MWh. Igaunijā elektroenerģijas cena kāpa par 26%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, un bija 353.74 eiro par MWh.
    Tikmēr turpinās elektroenerģijas pārvades sistēmas šķērsgriezumu jaudas ierobežojumi starp Igauniju un Latviju remontdarbu dēļ. Aizvadītajā nedēļā Nord Pool sistēmas cena kāpa par 136% līdz 179.48 eiro par MWh.
    Elektroenerģijas cenu pieaugumu aizvadītajā nedēļā veicināja vēja elektrostaciju izstrādes kritums Nord Pool reģionā par 42%, energoproduktu un oglekļa emisijas kvotu cenu kāpums, kā arī Ziemeļvalstu atomelektrostaciju pieejamās jaudas īpatsvara samazinājums līdz 87% no kopējās uzstādītās.
    Baltijas nedēļas vidējās elektroenerģijas cenas ietekmēja par 3% zemāka elektroenerģijas izstrāde, kā arī par 13% zemākas enerģijas plūsmas no Somijas, un par 6% zemākas plūsmas no Zviedrijas SE4 tirdzniecības apgabala.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība