• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Ryanair izpilddirektors: zemo cenu lidojumu laiks ir beidzies

    Foto: Andres Haabu

    Ryanair izpilddirektors Maikls O'Līrijs (Michael O'Leary) ar BBC starpniecību sacīja, ka 10 eiro biļešu ēra ir beigusies un, pēc viņa teiktā, Ryanair vidējā biļešu cena nākamo piecu gadu laikā pieaugs līdz 50 eiro.

    "Pieaugošās degvielas izmaksas, kas palielina aviobiļešu cenas, palielina arī mājsaimniecību rēķinus par enerģiju, kas samazina cilvēku rīcībā esošos ienākumus," raidsabiedrībai BBC sacīja Ryanair vadītājs, norādot, ka cilvēki arvien vairāk vēro tēriņus.
    Neskatoties uz to, O'Līrijs uzskata, ka klienti galvenokārt meklē lētākas iespējas, nevis samazina lidojumu skaitu.
    Komerciālā aviācija pašlaik rada aptuveni 2.4% no globālajām CO2 emisijām, un tāpēc nozare ir pakļauta spiedienam samazināt savu ietekmi uz vidi. Tomēr O'Līrijs BBC sacīja, ka autotransports un kuģniecība kopumā rada lielākus CO2 izmešus un uzmanība tika novirzīta nepareizi.
    Ryanair agri sāka novērst darbinieku trūkumu
    Pēc pieprasījuma straujās atveseļošanās aviokompānijās un lidostās ir bijis liels darbinieku trūkums, kas izraisīja vairāk kavējumu un atcelšanu nekā parasti.
    O'Līrijs norādīja, ka Ryanair situāciju pārvaldīja labāk nekā citas aviokompānijas, jo tā nolēma sākt komplektēt salona apkalpi un pilotus pagājušā gada novembrī, kad tikko bija ieradies omikrona celms.
    2022. gada pirmajos 6 mēnešos Ryanair atcēla 0.3% lidojumu, salīdzinot ar 3.5% British Airways un 2.8% Easyjet, liecina avioceļojumu konsultāciju uzņēmuma OAG dati.
    O'Līrijs arī minēja, ka nejūt lielas simpātijas pret lidostām, jo ​​tās zina lidojumu grafikus jau vairākus mēnešus iepriekš, taču joprojām nevar pieņemt darbā un apmācīt darbiniekus.
    Ryanair akcijas cena šodien ir pakāpusies par 2.54% un maksā 74.79 eiro.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība