• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Tesla pērk niķeļa izstrādājumus no Indonēzijas, nevis ceļ rūpnīcu

    Indonēzijas prezidents Džoko Vidodo sarunājas ar Tesla dibinātāju un izpilddirektoru Īlonu MaskuFoto: Reuters/Scanpix

    Autoražotājs Tesla ir parakstījis līgumus 5 mljrd. dolāru vērtībā, lai iegādātos akumulatoriem nepieciešamos materiālus no Indonēzijas niķeļa rafinētājiem, vēsta CNBC Indonesia.

    Indonēzija, viena no Dienvidaustrumāzijas lielākajām ekonomikām un lielu niķeļa rezervju mājvieta, ir mēģinājusi pievilināt Teslu izveidot ražotni šajā valstī. Prezidents Džoko Vidodo (Joko Widodo) šogad tikās ar Tesla dibinātāju Īlonu Masku (Elon Musk), lai apspriestu investīcijas.
    "Mēs joprojām risinām nepārtrauktas sarunas ar Teslu, viņi ir sākuši iepirkt divus lieliskus produktus no Indonēzijas," sacīja Luhuts Pandžaitans (Luhut Pandjaitan), investīciju lietu koordinācijas ministrs, ziņo Reuters. Viņš sacīja, ka Tesla parakstīja 5 gadu līgumu ar niķeļa pārstrādes rūpnīcām Sulavesi provinces reģionā.
    Indonēzija vēlas attīstīt elektrisko transportlīdzekļu un akumulatoru nozari savās mājās un ir apturējusi niķeļa rūdas eksportu. Šis solis ir veiksmīgi piesaistījis investīcijas no Ķīnas tērauda gigantiem un Dienvidkorejas uzņēmumiem, piemēram, LG un Hyundai.
    Tomēr lielākā daļa niķeļa investīciju līdz šim ir novirzītas neapstrādātu metālu ražošanā. Tesla savos litija akumulatoros izmanto niķeli, taču pagaidām nav komentējusi līgumus.
    Indonēzijas valdība plāno šiem metāliem piemērot eksporta nodokli, lai palielinātu ieņēmumus, vienlaikus veicinot augstākas vērtības produktu ražošanu vietējā tirgū, pagājušajā nedēļā aģentūrai Reuters sacīja augsta ranga amatpersona.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība