• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Tallink otrajā ceturksnī pārvadā par 263% vairāk pasažieru

    Foto: Liis Treimann

    Tallink Grupp šodien rīko pasākumu investoriem, kurā informē par otrā ceturkšņa rezultātiem, tikmēr biržas mājas lapā jau pieejami nerevidētā konsolidētā starpperioda pārskata aktuālie dati, kas rada pamatu optimismam.

    Gada otrajā ceturksnī (no aprīļa sākuma līdz jūnija beigām) Tallink Grupp un tā meitas uzņēmumi kopā pārvadājuši vairāk nekā 1.5 milj. pasažieru, kas ir par 262.9% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Pārvadāto kravas vienību skaits tādā pašā salīdzinājumā palielinājies par 18.9%.
    Līdz ar to grupas neauditētie konsolidētie ieņēmumi pieauguši par 139.4% jeb 120 milj. eiro, sasniedzot 206 milj. eiro. EBIDTA bija 28.7 milj. eiro (4.4 milj. 2021. gada otrajā ceturksnī). Ceturkšņa tīrie zaudējumi bijuši 0.7 milj. eiro, kas ir būtiski mazāk, salīdzinot ar 2021. gada attiecīgo periodu, kad zaudējumi bija 24.3 milj. eiro.
    Šie rezultāti apliecina, ka panākumi bijuši lielākajā daļā vietējo tirgu. Ceļošanas ierobežojumu atcelšana 2022. gada pirmajā ceturksnī pozitīvi ietekmēja pieprasījumu pēc ceļojumiem. Līdz ar to pasažieru skaits otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo, palielinājās vairāk nekā divas reizes, bet, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, vairāk nekā trīs reizes. Tas noticis, neskatoties uz to, ka pieprasījuma atjaunošanos kavē joprojām sarežģītā ģeopolitiskā situācija – karadarbība Ukrainā.
    Pārskatā arī norādīts, ka uzņēmējdarbības vide ir uzlabojusies, taču tā joprojām ir izaicinājumu pilna, līdz ar to uzsvars tiek saglabāts uz izmaksu un naudas plūsmas pārvaldību, lai nodrošinātu uzņēmuma pamatdarbības ilgtspēju.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība