• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Tesla Ķīnā turpina pieņemt darbiniekus, neskatoties uz Maska atlaišanas draudiem

    Foto: Reuters/Scanpix

    Tesla ceturtdien turpināja tiešsaistes darbinieku atlasi Ķīnā un pievienoja divus desmitus jaunu darba sludinājumu, lai gan no Īlona Maska (Elon Musk) izskanēja draudi par darbinieku atlaišanu.

    Pēc Maska teiktā, uzņēmums atsevišķās jomās tiek "pārbūvēts", taču, neskatoties uz atlaišanas draudiem, Tesla Shanghai ceturtdien plāno sākt pieņemt darbiniekus "gudrās ražošanas" pozīcijās, vēsta Reuters. Saskaņā ar ziņu WeChat, Teslai šobrīd šajā kategorijā Ķīnā ir 224 darbavietas.
    Tesla Ķīnas ieņēmumi 2021. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieauga vairāk nekā divas reizes, un šā gada maijā produkcijas apjoms palielinājās vairāk nekā trīs reizes. Saskaņā ar Ķīnas Pasažieru automobiļu asociācijas ceturtdien publiskotajiem datiem, Tesla Shanghai rūpnīcā maijā saražoja 33 544 automašīnas, salīdzinot ar 10 757 automašīnām aprīlī.
    Šanhajas rūpnīca ražo Model 3 un Model Y iekšzemes un eksporta tirgum. Tesla Ķīnas produkcija veido ceturto daļu no Amerikas Savienoto Valstu (ASV) autoražotāja kopējiem ieņēmumiem, un Tesla plāno turpināt rūpnīcas paplašināšanu.
    Tomēr rūpnīcas ražošanu nopietni ietekmēja COVID-19 slēgšana uz diviem mēnešiem Šanhajā, kas apturēja darbu uz 22 dienām un apgrūtināja pilnīgas ražošanas atsākšanu. Pirms tam Tesla bija plānojusi līdz maija vidum palielināt rūpnīcas ražošanu līdz 22 tūkst. automašīnu nedēļā.
    Masks sniedzis pretrunīgus signālus darbiniekiem. Pagājušajā nedēļā viņš aģentūrai Reuters sacīja, ka viņam ir ļoti slikta sajūta par ekonomiku un ka viņam ir jāsamazina darbaspēks par 10%.
    Citā e-pastā, kas piektdien tika nosūtīts darbiniekiem, Masks sacīja, ka Tesla samazinās darbinieku skaitu par 10% "pārapdzīvotības dēļ daudzās jomās".
    Tomēr sestdien Masks mainīja domas, sakot, ka kopējais darbinieku skaits nākamo 12 mēnešu laikā varētu palielināties.
    Masks nav īpaši komentējis Ķīnas personāla izmaiņas, taču pagājušajā mēnesī, salīdzinot darbiniekus ASV un Ķīnā, viņš sacīja, ka amerikāņu strādnieki mēģināja izvairīties no došanās uz darbu, kamēr Ķīnas strādnieki nepameta rūpnīcas.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība