• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Meklē atlaidi Boeing akcijās

    Boeing 757 lidmašīna gaisā.Foto: Wikipedia

    Šonedēļ aviācijas nozares milzis Boeing ziņoja, ka pagājušā gada ceturtajā ceturksnī saviem klientiem piegādājis 99 lidmašīnas.

    Tas ir par 14 lidmašīnām vairāk nekā trešajā ceturksnī un par 20 lidmašīnām vairāk nekā 2021. gada otrajā ceturksnī. Tiesa gan, piemēram, finanšu ziņu portāls Barron's izceļ, ka kompānija 2018. gada ceturtajā ceturksnī vien saviem klientiem pasaulē piegādājusi veselas 238 lidmašīnas. Tas gan tad bija pirms divu Boeing jauno 737 MAX lidmašīnu katastrofām, kas noveda pie šādas to flotes nosēdināšanas (un tādējādi – ievērojamām problēmām Boeing pārdot šādas lidmašīnas). Tāpat tas bija pirms pandēmijas sāgas, kurai acīmredzami viena no jūtamākajām negatīvajām ietekmēm bijusi tieši uz starptautisko ceļošanu.
    Kopumā šāda 99 lidmašīnu piegādāšana gan bija labāka, nekā pirms tam vidēji paredzēja Volstrītas analītiķi. Arī visā 2020. gadā kopumā Boeing klientiem piegādāja 340 lidmašīnas, kas pārspēja analītiķu pirms tam vidēji gaidītās aptuveni 330 lidmašīnas. Vairāk piegādātām lidmašīnām Boeing gadījumā vajadzētu nozīmēt lielāku peļņu.
    Barron's arī izceļ prognozes, ka Boeing zaudējumi uz akciju 2021. gadā varētu būt 2 ASV dolāru apmērā. Savukārt šogad peļņa uz akciju varētu sasniegt 4,5 ASV dolārus.
    Boeing akcijai pēdējā laikā nav klājies diez ko labi. Nevarētu arī teikt, ka tai būtu kāds izteikts virziens jau kopš pagājušā gada novembra. Kopš 2020. gada sākuma tās cena ir sarukusi par 34% līdz 217 ASV dolāru atzīmei, bet kopš savām 2019. gada pavasara virsotnēm tās vērtība ir samazinājusies uz pusi.
    Ir zināmi spriedumi, ka Boeing akcija varētu būt jau pietiekami “sodīta”. Tas pats Barron's izceļ, ka investīciju uzņēmuma Baird analītiķis Pīters Arments Boeing akcijai noteicis “Pirkt” reitingu un mērķa cenu pie 306 ASV dolāru atzīmes.
    Viņš paredz, ka Boeing šogad izdosies piegādāt 600 lidmašīnas, kas, ņemot vērā kompānijas neseno sniegumu, būtu uzskatāms par visai lielu sasniegumu.
    Katrā ziņā Boeing akcija Volstrītas ekspertu vidū sākusi būt par visai populāru izvēli.
    Barron's raksta, ka 71% analītiķi, kuru analīze aptver šo uzņēmumu, Boeing akcijai nu ir noteikuši “Pirkt” reitingu. Vidējā analītiķu mērķa cena Boeing akcijai nu esot 262 ASV dolāri. Gada laikā tas ir pieaugums par 30 ASV dolāriem.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība