• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Stockmann pārdevis nekustamos īpašumus Tallinā un Rīgā Viru Keemia Grupp

    Stockmann universālveikals RīgāFoto: Ieva Leiniša / LETA

    Stockmann trešdienas vakarā paziņoja, ka par 87 miljoniem EUR pārdevis Tallinas un Rīgas universālveikalu īpašumus Viru Keemia Grupp (VKG).

    VKG Invest izpilddirektors Stens Pisangs komentē, ka abi īpašumi atrodas īpaši labā vietā Igaunijas un Latvijas galvaspilsētās, un uzņēmums ar nepacietību gaida turpmākas investīciju iespējas, lai atbalstītu Stockmann pamatdarbību.
    VKG Invest ir neatkarīga VKG ieguldījumu vienība, kas koncentrējas uz atsevišķiem finanšu ieguldījumiem un galvenokārt nekustamo īpašumu. Vienība nav saistīta ar koncerna pamatdarbību.
    Stockmann vadītājs Jari Latvanens norāda, ka uzņēmums ir gandarīts, ka īpašumiem ir atrasts stabils un uzticams īpašnieks, kurš vēlas sadarboties īpašumu un universālveikala attīstībā. Viņš piebilda, ka universālveikali turpinās strādāt ierastajā režīmā.
    Ieņēmumus no īpašumu pārdošanas Stockmann pilnībā izmanto parādu samazināšanai. Stockmann turpinās universālveikalu darbību, pamatojoties uz ilgtermiņa nomas līgumiem, teikts paziņojumā.
    Stockmann Tallinas universālveikalu īpašumu uzcēla 1996. gadā un 2000. gadā paplašināja līdz piecstāvu ēkai, kļūstot par lielāko universālveikalu Baltijā. Īpašuma nomas platība ir 22 980 kvadrātmetri. Universālveikala nekustamais īpašums Rīgā ir uzbūvēts 2003.gadā un tā neto nomas platība ir 15 965 kvadrātmetri.
    Oktobra beigās Stockmann bija trīs mēneši laika, lai īpašumus pārdotu.
    Stockmann akcijas cena šogad pieaugusi par 100% līdz 2,34 EUR. Kopš 20. decembra cena pakāpusies par gandrīz 23%.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība