• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Linas Agro Group saņēmis atļauju iegādāties UAB Agro Logistic Service

    Lauksaimniecības uzņēmuma Linas Agro Group ieņēmumi iepriekšējā finanšu gadā bija942 miljoni eiro un peļņa 14,2 miljoni eiro.Foto: LIIS TREIMANN

    Linas Agro Group nupat ir saņēmis Polijas Konkurences un patērētāju tiesību aizsardzības biroja atļauju iegādāties 100% uzņēmuma UAB Agro Logistic Service akcijas, liecina uzņēmuma paziņojums biržai.

    Linas Agro Group jau bija saņēmusi Lietuvas Konkurences padomes atļauju darījuma apstiprināšanai. Tomēr uzņēmums katram gadījumam vērsās arī pie Polijas Konkurences un patērētāju tiesību aizsardzības birojā, jo abi uzņēmumi darbojas Polijā.
    UAB Agro Logistic Service ir tirdzniecības uzņēmums, kas pamatā darbojas Rietumeiropas tirgos. Tas ir iepriekš Linas Agro Group iegādātā uzņēmuma Kauno Grūdai stratēģiskais partneris lauksaimniecības produktu biznesā.
    "Mēs gaidījām labvēlīgu lēmumu līdz decembra beigām. Tāpēc šīs mums ir labas ziņas. Darījumu plānojam slēgt janvāra sākumā. Šis uzņēmums mums ir svarīgs, lai veiksmīgi turpinātu dzīvnieku barības tirdzniecības attīstību,” teicis AB Linas Agro Group vadītājs Mažvidas Šileika.
    UAB Agro Logistic Service strādā 10 darbinieki. Tā ieņēmumi 2020. gadā pārsniedza 33 miljonus eiro. Uzņēmums pārdod preces Čehijā, Polijā, Latvijā, Igaunijā, Itālijā, Vācijā, Somijā, Norvēģijā, Dānijā, Krievijā, Baltkrievijā, Uzbekistānā un Tadžikistānā.
    AB Linas Agro Group ieņēmumu ziņā ir lielākā uzņēmumu grupa no tām kompānijām, kas tiek kotētās Viļņas biržā. Uzņēmumu grupa nodarbojas ar lauksaimniecības izejvielu un pārtikas produktu ražošanu un tirdzniecību. Tā arī piegādā preces un pakalpojumus lauksaimniekiem. Tajā strādā vairāk nekā 5500 darbinieki.
    Konsolidētie iepriekšējā finanšu gada (kas noslēdzās 1. jūlijā) Linas Agro Group ieņēmumi bija 942 miljoni eiro un peļņa 14,2 miljoni eiro.
    Gada laikā Linas Agro Group akcijas cena pieaugusi par trešo daļu līdz 0,94 eiro.

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība