• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    LHV pievieno divus jaunus kriptoaktīvus

    Ar LHV bankas palīdzību kriptoaktīvus šobrīd var tirgot vien ar tās mobilās bankas starpniecību. Tuvākajā laikā šī iespēja tiks pievienota internetbankai.Foto: LIIS TREIMANN

    Igaunijas banka LHV savai kriptoaktīvu tirdzniecībai pievienojusi divus jaunus šādus instrumentus. Tādējādi finanšu iestādes platformā pieejamo kriptoaktīvu skaits sasniedzis jau desmit.

    Turpmāk LHV tirdzniecības sistēmā būs pieejama blokķēdes platforma Cardano un uz NFT balstītas blokķēdes videospēles Axie Infinity aktīvi.
    Šobrīd ar LHV starpniecību jau ir iespējams tirgot trīs kriptovalūtas un piecus decentralizētus šādus finanšu instrumentus. Šie kriptoaktīvi ir tā saucamais bitkoins, Ethereum, Litecoin, Uniswap, Polygon, Chainlink, Aave un Stellar Lumens. Ja šobrīd LHV ir iespēja veikt darījumus ar šiem kriptoaktīviem un redzēt šo savu līdzekļu statusu vien tās mobilajā aplikācijā, tad no 16. decembra bankas klientiem vajadzētu būt iespējai redzēt savu kriptoaktīvu līdzekļu statusu arī internetbankā. Pēc LHV domām, tuvākajā laikā šajā tirgū iespēja veikt darījumus ar internetbanku starpniecību vien augs.
    Publicējot novembra rezultātus, LHV ziņoja, ka bankas klienti kriptoaktīvu tirdzniecību ir pieņēmuši labi, un šādus darījumus mēneša pirmajā pusē esot veikuši 900 klienti kopumā 1,75 miljoniem eiro apmērā.
    Decembra sākumā LHV tirdzniecības sistēmā gan bija vērojams pusotru stundu ilgs periods, kura laikā netika pieņemti pirkšanas darījumi. Banka atzina, ka tās “24/7” atvērtās tirdzniecības pakalpojums ir jauna situācija. Tika gan norādīts, ka banka no šīs dīkstāves ir guvusi nepieciešamās mācības.
    Cardano tiek uzskatīts par “trešās paaudzes” kriptoaktīvu platformu. Savukārt Axie Infinitys platformā tiek radīti videospēles varoņi, kurus var pēc tam pārdot citiem spēlētājiem NFT tirgū.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība