• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Inbank obligācijas tika pārrakstītas gandrīz 3 reizes

    Priit Põldoja, Inbank padomes priekšsēdētājs, un Jan Andresoo, valdes priekšsēdētājs.Foto: Andras Kralla/Äripäev

    "Inbank" obligāciju publiskais piedāvājums, kas beidzās pagājušajā nedēļā, tika pārrakstīts 2,7 reizes, un obligāciju izplatīšanā priekšroka tika dota "Inbank" darbiniekiem un bijušajiem investoriem.

    Decembra sākumā Inbank piesaistīja 12 miljonus eiro, taču lielās intereses dēļ emisijas apjoms tika palielināts līdz 15 miljoniem eiro. Parakstīšanā kopumā piedalījās 1166 investori, parakstoties uz subordinētajām obligācijām kopumā par 32,8 miljoniem eiro. Inbank piedāvāja subordinētās obligācijas ar procentu likmi 5,5%, ar nominālvērtību 1000 eiro un dzēšanas datumu 15.12.2031.
    Kopumā 37% investoru saņēma vēlamo obligāciju apjomu un priekšroka tika dota Inbank darbiniekiem un esošajiem investoriem. Paredzams, ka obligācijas uz investoru vērtspapīru kontiem tiks pārskaitītas 15. decembrī, un tirdzniecības diena sāksies 16. decembrī vai tuvu tam.
    Kā norādīja Inbank valdes priekšsēdētājs Prīts Põldoja, bija gaidāma liela investoru interese un pozitīvi bija vērot institucionālo investoru lielo ieguldījumu. Viņš piebilda, ka liels investoru skaits apliecina, ka pārliecība par Inbank biznesa modeli un izaugsmes plāniem ir ļoti spēcīga.
    Izplatot obligācijas, tiks summēti viena un tā paša pasūtītāja veiktie parakstīšanās uzdevumi un pilnībā apmierināti parakstīšanās 3000 eiro apmērā. Turklāt pilnībā tika apmierināti Inbank darbinieku pieteikumi līdz 10 000 eiro. Akcionāriem un institucionālajiem investoriem tika piešķirti arī 55% no viņu parakstītā apjoma, kas pārsniedz 3000 eiro.
    Esošajiem obligāciju investoriem un investoriem, kuri parakstījās uz vairāk nekā 0,5 miljoniem eiro, tika sadalīti 40,7% no viņu parakstītā apjoma, kas ir vairāk nekā 3000 eiro. Pārējiem investoriem tika atvēlēti 31,39% no to parakstītā apjoma, kas pārsniedza 3000 eiro. Cipari aiz komata tika noapaļoti uz leju līdz tuvākajam veselajam skaitlim.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība