• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Evergrande nav samaksājis parādus arī “labvēlības” periodā

    Evergrande bankrots radītu ekonomiskas problēmas visā Āzijā.Foto: Reuters/Scanpix

    Ķīnas nekustamo īpašumu attīstītājs Evergrande arī 30 dienu “labvēlības” periodā nav atmaksājis daļu no saviem parādiem, aģentūrai Reuters teikusi persona, kura pietuvināta šādai informācijai, bet nevēlējās atklāt savu identitāti. Tas varētu nozīmēt, ka šis milzīgais uzņēmums drīz bankrotēs.

    Ķīnas nekustamā īpašuma tirgus jau kādu laiku saskaras ar likviditātes krīzi. Nedaudz mazāks šīs valsts nekustamo īpašumu attīstītājs Kaisa Group Holdings, visticamāk, arī nespēs segt savu 400 miljonu dolāru parādu maksājumu, norādījuši šī persona.
    Savukārt Evergrande gadījumā potenciāli var iestāties uzņēmuma defolts attiecībā uz tā starptautiskajām obligācijām 19 miljardu ASV dolāru vērtībā. Tas būtu lielākais bankrots Ķīnas vēsturē, kas, visticamāk, ļoti ietekmētu šīs valsts ekonomiku.
    Arī, ja Kaisa Group Holdings neatmaksās parādus, tas var bankrotēt. Šim uzņēmumam starptautiskās obligācijas ir kopumā aptuveni 12 miljardu ASV dolāru vērtībā. Gan Kaisa, gan Evergrande pārstāvji medijiem situāciju pagaidām komentēt nav vēlējušies.
    Neviens no šiem uzņēmumiem jau vakar (kad pienāca obligāciju atmaksas termiņš) nav atmaksājis parādus, Reuters stāsta minētā persona. Arī četri citi avoti esot apstiprinājuši, ka nav saņemti nekādi maksājumi.
    “No mūsu skatu punkta jautājums ir, “kad” tas notiks, nevis “vai”. Procentu maksājumu apjoms un termiņi nākamā gada sākumā padara bankrotu par neizbēgamu,” sacīja kāds cits obligāciju īpašnieks, kurš arī nevēlējās atklāt savu vārdu.
    Evergrande savulaik bija Ķīnas lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs ar 1300 dažādiem projektiem. Kopumā uzņēmums ir aizņēmies 300 miljardus ASV dolārus.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība