• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Bercman un Krakul kopā var sākt darīt brīnumus

    Bercman Technologies viedais satiksmes risinājums Tallinā.Foto: Bercman Technologies

    Baltijas Firsth North biržā kotētais tehnoloģiju uzņēmums Bercman Technologies un interneta un autonomo sistēmu izstrādes uzņēmums Krakul nolēmis apvienot savas komandas un izveidot pasaules līmeņa aparatūras un programmatūras kompāniju.

    Bercman Technologies vadītājs Marts Surkasks izceļ labo uzņēmumu sinerģiju, kas arī esot iemesls šādam solim. "Bercman izstrādā inteliģentus satiksmes risinājumus, bet Krakul padara lietas gudras un liek tām braukt pašam," norādījis Surkasks. Pēc Surkaska teiktā, Bercman misija ir novērst ceļu satiksmes negadījumus, taču tam esot nepieciešama pasaules līmeņa inženieru komanda.
    Marts Surkasks norāda, ka Krakul vadītāju Janu Hendriku Murumetu pazīstot jau gadiem, kur viņš ik pa laika esot pētījis to, kā Krakul atrisina vienu vai otru tehnisku problēmu. Pēc sava IPO Bercman esot arī sapratis, ka tā vietā, lai veidotu savu inženieru komandu un cīnītos par talantiem, vēl labāk būtu virzīties uz priekšu kopā.
    Surkasks slavē Krakul vadības komandu un saka, ka Krakul esot ļoti liela pieredze lietu veidošanā un programmēšanā. Savukārt Krakul īpašnieki pauž uzskatu, ka tie kopā ar Bercman var paplašināt savu pakalpojumu un produktu portfeli. Surkasks norāda, ka plāns esot iekarot pasauli - lai ātrāk tiktu piegādāta nākotne.
    Pēc Surkasa teiktā vēl gan esot pāragri spriest, cik jaunu produktu kopā tiks izstrādāti. Šobrīd paplašināšanās tiekot veikta starptautiskā līmenī, un šajā procesā tiek ņemtas vērā arī tālākpārdevēju atsauksmes par produktiem. Pēc Surkasa domām, esot svarīgi zināt un saprast, kuri produkti ir noderīgi klientiem, kas tad attiecīgi esot jāpadara rentablus uzņēmumam.
    Runājot par apgrozījuma plāniem jaunajā gadā, Surkasks paliek pieticīgs: “Iekšēji mēs esam izvirzījuši mērķus, un nākamā gada apgrozījuma ziņā es paliktu pie tā, ko esam solījuši saviem akcionāriem. Tagad, kopīgi virzoties uz priekšu, protams, ceram ievērojami pārsniegt šo apgrozījuma mērķi,” norāda Bercman vadītājs.
    Bercman akcijas cena dažu dienu laikā ir pieaugusi par 65% līdz gandrīz 11 eiro atzīmei.
    Surkasks piebilst, ka, protams, esot ļoti iepriecinoši redzēt to, ka akcionāri uzņēmumam tic. Tomēr galvenais uzņēmuma mērķis šobrīd esot darbības rezultāti un paplašināšanās.
    Krakul vadītājs Jans Hendriks Murumets: no šī līguma 1 plus 1 mums ir pat 11
    Krakul vadītājs Jans Hendriks Murumets ir cerīgs par sadarbību ar BercmanFoto: Andras Kralla
    Kādas papildu iespējas šis līgums sniedz Krakul?
    Kad sākām apspriest šo ideju ar Martu (Bercman vadītāju Martu Surkasku), likās, ka abiem uzņēmumiem pietrūkst kāda gabala no otra uzņēmuma. Krakul pastāv, lai radītu lielus un grūtus projektus, kas sniedz cilvēkiem labumu. Tagad mēs varam darīt vēl vairāk nekā agrāk. Kopā ar Bercman mēs iegūstam piekļuvi jauniem klientiem, tirgiem un arī lieliem starptautiskiem projektiem. Mēs varam darīt tās pašas lietas plašākā mērogā un izgatavot produktus, kas pēc dažiem gadiem būs pieejami un redzami gala patērētājam.
    Kas izveidojās šāds darījums?
    Tika runāts par pievienošanos uzņēmumam, kuram ir līdzīgi mērķi un vērtības, lai būtu stiprāki un izturīgāki, kopīgi attīstītu produktus un ātrāk augtu jaunos eksporta tirgos. Kopā ar Bercman automašīnu vīziju un tīmekļa izstrādes komandu Krakul spēj piedāvāt saviem klientiem plašāku produktu portfeli, jaunus inovatīvus risinājumus un visaptverošus IoT (internet of things) risinājumus, par kuriem tie interesējušies jau iepriekš.
    Madiss Mūrs investora Toomas komentārā Facebook pauda, ka lielākais šī darījuma ieguvējs ir Bercman un viņš Krakul vietā būtu pieprasījis vairākumu akciju daļu. Kā jūs komentējat šo apgalvojumu?
    Es uzskatu, ka abas darījuma puses jutīsies kā uzvarētājas - 1 plus 1 mūsu darījumam ir 11. Mūsu kopuzņēmumam tagad ir visas nepieciešamās kompetences, lai kopā sāktu pievienot vērtību.
    Kādus produktus jūs plānojat izstrādāt kopā ar Bercman?
    Krakul un Bercman komandu apvienošana radītu spēcīgu sinerģiju, kas ļautu kopīgi attīstīt un tirgot jaunus pakalpojumus pašgājēju transportlīdzekļu un viedo satiksmes risinājumu jomā. Taču par detalizētākām produktu attīstības idejām varēsim runāt pēc kāda laika.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība