• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Ericsson par 6,2 miljardiem ASV dolāriem iegādājas sakaru pakalpojumu uzņēmumu Vonage

    Aina no Ericsson Eesti AS rūpnīcas.Foto: Andras Kralla

    Šāds Ericsson lielais darījums saistīts ar uzņēmuma vēlmi paplašināties globālā mērogā bezvadu pakalpojumu tirgū. Tam būs arī liela ietekme uz Vonage Communication mākoņpakalpojumu sakaru platformu, ko lieto vairāk nekā miljons klienti visā pasaulē.

    Ericsson prezidents un izpilddirektors Borje Ekholms norādījis, ka Ericsson stratēģija ir izveidot vadošus mobilos tīklus. “Vonage iegāde ir nākamais solis šīs stratēģiskās prioritātes īstenošanā. Vonage nodrošina mums platformu, kas palīdz mūsu klientiem pelnīt naudu no investīcijām tīklā, jo sniedz labumu programmatūru izstrādātājiem un uzņēmumiem. Iedomājieties, ka 5G spēks un iespējas tiek nodots izstrādātāju rokās. Tad savienojiet to ar Vonage uzlabotajām iespējām pasaulē ar 8 miljardiem savienotām ierīcēm. Šodien mēs to padarām iespējamu,” teic Ericsson vadītājs.
    Paredzēts, ka Vonage IT programmatūru izstrādātāju ekosistēmai būs piekļuve 4G un 5G tīklam. Tas ļaušot tiem izstrādāt jaunus novatoriskus globālus piedāvājumus. Vonage izpilddirektors Rorijs Rīds piebilda, ka Ericsson un Vonage ir kopīgs mērķis paātrināt ilgtermiņa izaugsmi.
    "Interneta, mobilitātes, mākoņa un jaudīgo 5G tīklu konverģence rada digitālās transformācijas un viedo sakaru vilni. Tas radīs globālas izmaiņas uzņēmumu darbībā. Abu uzņēmumu kombinācija piedāvās klientiem, partneriem un izstrādātājiem aizraujošas iespējas noķert šo nākamo vilni," klāstīja R. Rīds.
    Vonage prognozē 20% pieaugumu gadā
    Globālajam mākoņpakapojumu sniedzējam Vonage ir spēcīga izaugsme un peļņa. Apgrozījums 12 mēnešu periodā, kas noslēdzās 2021. gada 30. septembrī, bija 1,4 miljardi ASV dolāri, un tajā pašā periodā Vonage koriģētā EBITDA peļņas marža bija 14% apmērā un brīvā naudas plūsma - 109 miljonu ASV dolāru apmērā.
    “Mākonī balstītā” Vonage Communications Platform (VCP) apkalpo vairāk nekā 120 000 klientus un vairāk nekā miljonu reģistrētu programmatūras izstrādātāju visā pasaulē. VCP veido aptuveni 80% no Vonage pašreizējiem ieņēmumiem, un vadība paredz, ka VCP ieņēmumi nākamajos gados pieaugs par vairāk nekā par 20% gadā.
    Šobrīd Ericsson akcijas Stokholmas biržā maksā 93 Zviedrijas kronas.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība