• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Bercman vēlas iegādāties Krakul, kas kļuvis slavens ar savām Mēness kamerām

    Krakul vadītājs Jans Hendriks Murumets (pa kreisi) un Marts Surkasks - Bercman Technologies vadītājs.Foto: Raul Mee

    Bercman Technologies, kura akcijas tiek kotētas Nasdaq First North biržā, paudis vēlmi iegādāties interneta sistēmu izstrādes uzņēmumu Krakul.

    Krakul, kas radījis kameras NASA Mēneša misijai, iegāde ir daļa no Bercman stratēģiskā mērķa paplašināt savu inženieru un programmatūras komandu, kam savukārt mērķis ir izstrādāt viedās transporta sistēmas. Kā norāda Bercman Technologies izpilddirektors Marts Surkasks, abiem uzņēmumiem ir kopīgi mērķi ar tehnoloģiju palīdzību padarīt labāku pasauli.
    “Bercman izstrādā viedus satiksmes risinājumus, bet Krakul padara lietas gudras un liek tām braukt pašam. Abu uzņēmumu apvienošana radītu sinerģiju, kas ļautu mums kopā attīstīt un tirgot jaunus pakalpojumus pašgājēju transportlīdzekļu un viedo satiksmes risinājumu jomā,” skaidroja M. Surkasks.
    Kā norāda Krakul izpilddirektors Jans Hendriks Murumets, pievienošanās Bercman būtu loģisks solis uzņēmuma tālākai izaugsmei. “Mēs atbalstām Bercman misiju, un viņu komandai ir laba kompetence mašīnmācībā. Tāpat Bercman ir spēcīga pārdošanas organizācija. Saliekot abas komandas kopā, mēs varam izstrādāt jaunus produktus un pakalpojumus, izvērsties eksporta tirgos un iegūt jaunus klientus,” teic Murumets, kura kompānija ražo viedos alus pudeļu attaisītājus, velosipēdu stāvvietas, bagāžas robotus un pašbraucošos transporta līdzekļus.
    Bercman un Krakul šodien parakstīja nosacītu vienošanos par 100% Krakul akciju iegādi. Iegāde tiks apmaksāta ar Bercman akcijām. Darījums tiks pabeigts, ja Bercman Technologies ārkārtas pilnsapulcē tiks apstiprināts šis darījums un tiks pieņemts lēmums par Bercman kapitāla palielināšanu un jaunu akciju emisiju. Bercman ārkārtas pilnsapulce notiks 1.decembrī.
    Paredzēts, ka pēc darījuma pabeigšanas Murumets pievienosies Bercman valdei un būs atbildīgs par Inženieru departamenta darbu kā Galvenais tehnoloģiju direktors.
    Bercman Technologies ir 2016. gadā dibināts tehnoloģiju uzņēmums. Tā pamatnodarbošanās ir satiksmes drošību paaugstinošu produktu un pakalpojumu izstrāde un pārdošana. Bercman misija ir novērst ceļu satiksmes negadījumus. Savukārt tā vīzija ir kļūt par starptautiski vadošo partneri viedo pilsētu risinājumu tirgū.
    Savukārt Krakul ir Igaunijas vadošais lietu interneta (Internet of Things) un autonomo sistēmu izstrādātājs, kas radies no ESTCube-1 projekta. Krakul piedāvā produktu risinājumus – no idejas līdz prototipam un no prototipa līdz ražošanai. Uzņēmuma komanda ir pabeigusi vairāk nekā 100 starptautiskus projektus Baltijā, ASV, Zviedrijā, Meksikā, Vjetnamā, Spānijā un daudzās citās valstīs. Cita starpā Krakul ir arī Crystalspace attīstības partneris. Ar šo uzņēmumu Krakul kopā radījis kameras, kas NASA misijas ietvaros dosies uz Mēnesi.
    Bercman akcijas cena kopš 18. novembra pieaugusi jau par 40% līdz 9,24 eiro.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība