• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Volvo Cars akcija tikai dažu nedēļu laikā ir pieaugusi par 50%

    Volvo Cars ir paziņojis vairākas labas ziņas investoriem, un Polestar ir redzams labs potenciāls.Foto: Reuters/Scanpix

    Volvo Car akcija tikai divu nedēļu laikā ir pieaugusi par 50% un turpina to darīt arī jaunās nedēļas sākumā.

    Ķīnas autobūves kompānijai Geely Holding piederošā Volvo Car akcija ir pieaugusi piecas dienas pēc kārtas un tirgojas par 78,5 SEK. Lielāko lēcienu akcija veica piektdien, kad akcijas cena dienas laikā pieauga par 18%. Aiz straujās izaugsmes slēpjas trīs svarīgas ziņas, portālam Dagens Industrile pastāstīja Larss Sēderfjels, Bank of Åland portfeļa menedžeris.
    Viens svarīgs faktors bija veiksmīgais elektromobiļu ražotāja Rivian IPO Ņujorkas biržā, kas palielina cerības uz Polestar IPO. Volvo Cars pieder puse no elektroauto Polestar. Turklāt Polestar piektdien paziņoja, ka apvienošanās ar Goresu Gugenheimu ir sasniegusi nākamo posmu un prospekts ir nodots ASV Finanšu uzraudzības iestādei. Paredzams, ka apvienošanās notiks nākamgad, un tā tiks iekļauta Gores Guggenheim SPAC. Biržā Gugenheima akcija pieauga par 18%, bet otrreizējā tirgū - vēl par 10%.
    Pozitīvas ziņas nāca arī no intervijas ar Volvo Cars izpilddirektoru, kurā viņš minēja, ka uzņēmums plāno būvēt trešo rūpnīcu Eiropā. Turklāt kompānijas mērķis ir līdz 2025. gadam nākt klajā ar trim jauniem elektromobiļu modeļiem.
    Volvo Cars tika kotēts Stokholmas akciju biržā oktobra beigās par SEK 53 un pirmās dienas sākumā pieauga par gandrīz 10%. Šodien akcijas cena ir gandrīz 80 SEK. Šodien akciju cena atkal sākusi kāpt un akcija pakāpusies par 4.4%.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība