• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Iespējams parakstīties uz nekustamo īpašumu kompānijas Hepsor akcijām

    Hepsor īpašnieks Kristjans Mitts (attēla vidū).Foto: Liis Treimann

    Nekustamā īpašuma attīstītājs Hepsor no trešdienas ir uzsācis savu akciju sākotnējo publisko piedāvājumu jauniem investoriem. Nolūks ir kotēt akcijas Tallinas Fondu biržas galvenajā sarakstā, ziņojis uzņēmums.

    Gan privātie, gan institucionālie investori uz akcijām varēs parakstīties no 10. novembra plkst. 10:00 līdz 19. novembra plkst. 16:00, teikts uzņēmuma paziņojumā. Parakstīšanās cena uz vienu akciju ir 11,7 eiro. Uzņēmums no jauniem investoriem vēlas piesaistīt līdz desmit miljoniem eiro. Piedāvājuma rezultātus un akciju sadali starp investoriem plānots paziņot 22. novembrī vai ap šo datumu. Pirmā Hepsor akciju tirdzniecības diena ir plānota 26. novembrī vai tuvu šim datumam.

    Pērn, salīdzinot ar 2019. gadu, Hepsor grupas kopējais apgrozījums pieauga par 98% un sasniedza 38,8 miljonus eiro (2019. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 19,5 miljoni eiro). Savukārt uzņēmuma peļņa šajā pašā laika posmā pieauga par 190% līdz 3,85 miljoniem eiro (2019. gadā tā bija 1,33 miljonu eiro apmērā).

    Iepriekšējos četrus gadus Hepsor pastāvīgi ir bijis starp četriem lielākajiem dzīvojamo māju attīstītājiem Igaunijā. Pērn Tallinā tas ierindojās otrajā vietā ar 277 pārdotiem jauniem dzīvokļiem.

    Tāpat Hepsor attīsta “zaļos” birojus, kas pirmie Baltijas valstīs ievieš vairākus inovatīvus un videi draudzīgus inženiertehniskos risinājumus.

    Veiksmīgs 2020. gads bijis arī koncerna Latvijas uzņēmumiem, kuru pārdošanas ieņēmumi bija 4,9 miljonus eiro apmērā. Tas tādējādi veidoja gandrīz 13% no koncerna kopējiem ieņēmumiem.

    Avots: Hepsor

    Hepsor valdes priekšsēdētājs Anrī Lakss norāda, ka līdz ar šo piedāvājumu Baltijas investoriem būs iespēja investēt strauji augošā nekustamo īpašumu attīstības kompānijā, kas darbojas Igaunijas un Latvijas tirgū un ir spēcīgā pozīcijā nekustamo īpašumu jomā. “Iegūtos līdzekļus vēlamies izmantot, lai finansētu turpmāku strauju izaugsmi, jo tuvāko četru, piecu gadu laikā plānojam attīstīt vairāk mājokļu un komercplatību, nekā iepriekšējos desmit darbības gados,” teic A. Lakss. Šobrīd uzņēmuma portfelī ir 22 jauni attīstības projekti, kuru kopējā platība ir 140 000 m2.
    A. Laksa atklāja, ka akciju sadales pamatā ir mērķis Hepsor pārveidot par biržas sarakstā iekļautu uzņēmumu ar iespējami plašāku īpašnieku loku. Viņš vēl piebilda, ka Hepsor akcija drīzāk būšot “izaugsmes akcija” nevis “dividenžu akcija”. Tā tas būšot vismaz dažos tuvākajos gados, jo Hepsor vēlēsies reinvestēt peļņu uzņēmuma izaugsmē un jaunos projektos. “Manuprāt, šobrīd ir īstais brīdis mūsu akciju publiskajam piedāvājumam, jo esam iecerējuši strauji augt un ir sākti vairāki jauni vērienīgi attīstības projekti, piemēram, Ražošanas kvartāls Tallinas ziemeļos,” sacīja A. Laks.
    Pieejamā uzņēmuma informācija liecina, ka ar jauno investoru palīdzību uzņēmums vēlas piesaistīt līdz desmit miljoniem eiro, lai finansētu plānošanas stadijā esošos nekustamo īpašumu attīstības projektus gan Rīgā, gan Tallinā.
    Latvijas un Lietuvas investoriem, kuri vēlas parakstīties uz šīm akcijām, jāsazinās ar finanšu iestādi, kas ir “Nasdaq Tallinn” biržas dalībnieču sarakstā un apkalpo ieguldītāja vērtspapīru kontu, lai piedāvājuma perioda laikā iesniegtu parakstīšanās piedāvājuma nosacījumiem atbilstošu pieteikumu.
    IPO organizē AS “LHV Pank”, un juridiskais konsultants ir advokātu birojs “Ellex Raidla”.

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība