• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Freedom Holding Corp. Izpilddirektors Timurs Turlovs atklāj sava personīgā akciju portfeļa noslēpumus

    Freedom Finance Europe mātes uzņēmuma Freedom Holding Corp. Izpilddirektors Timurs Turlovs
    Freedom Finance Europe mātes uzņēmuma Freedom Holding Corp. izpilddirektors Timurs Turlovs uzskata, ka pēdējo mēnešu laikā notikusī akciju tirgus korekcija tuvojas noslēgumam. Viņaprāt tas potenciālajiem investoriem dod unikālu iespēju iegādāties akcijas, kas ir būtiski zaudējušas savu vērtību, bet ir saglabājušas savu fundamentālo nākotnes izaugsmes un attīstības potenciālu.
    Pamatojoties uz to, Turlovs savam personīgajam portfelim pievienoja 12 uzņēmumu akcijas, katru ar savu aizraujošo investīciju ideju un paredzamo investīciju periodu no sešiem mēnešiem līdz 3 gadiem. Paredzamā portfeļa atdeve ir vismaz 80%.

    12 aizraujoši uzņēmumi Timura Turlova portfelī:

    Snowflake Inc. (SNOW.US) piedāvā mākoņplatformu, kas savāc visus datus vienkopus, lai apkopotu vērtīgu biznesa informāciju, izveidotu dažādas lietojumprogrammas, kā arī pārvaldītu un koplietotu dažādu informāciju. Snowflake joprojām ir viens no visstraujāk augošajiem uzņēmumiem tirgū un pēdējos gados ir nepārtraukti dubultojis savus ieņēmumus. Paredzams, ka arī šogad ieņēmumu pieaugums būs 94-96%. Uzņēmuma tirgus kapitalizācija ir 45 miljardi USD un paredzamā akcijas mērķa cena 310 USD, kas ir 174% pieaugums no pašreizējās cenas.
    Crowdstrike Holdings Inc. (CRWD.US) izstrādā informācijas drošības programmatūru un ir sava 55 miljardu dolāru vērtā sektora līderis. Savā Falcon platformā tiek piedāvāti mākoņdatošanā balstīti galapunktu drošības risinājumi, kurus, izmantojot SaaS modeli, var abonēt. Uzņēmums turpina pārsniegt tirgus cerības, un rezultāti ir ļoti labi.
    Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar to pašu ceturksni aizpagājušajā gadā, ieņēmumi pieauga par 62,7% sasniedzot 431 miljonu ASV dolārus, un tiek prognozēts, ka ieņēmumi 2023. gadā sasniegs 2,13–2,16 miljardus USD. Uzņēmuma tirgus kapitalizācija ir 35 miljardi USD un paredzamā akcijas mērķa cena ir 271 USD, kas ir 70,5% pieaugums no pašreizējās cenas.
    Datadog Inc. (DDOG.US) pārvalda uzraudzības un analīzes platformu programmatūras izstrādātājiem un IT departamentiem. Uzņēmuma šī gada pirmais ceturksnis bija ļoti daudzsološs un visa gada garumā tiek prognozēti labi finanšu rezultāti. Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī ieņēmumi bija par 83% lielāki nekā tajā pašā ceturksnī aizpērn jeb 363 miljoni USD. Tas lielā mērā bija saistīts ar uzņēmuma augošo sadarbību ar Amazon Web Services.
    Šī gada marta beigās Datahog bija 2250 klientu, kuru gada ieņēmumi pārsniedza 100 000 USD, kas ir par 60% vairāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmuma tirgus kapitalizācija ir 32 miljardi USD un paredzamā akcijas mērķa cena ir 169 USD, kas ir 96,4% pieaugums no pašreizējās cenas.
    Zscaler Inc. (ZS.US) ir mākoņdatošanas informācijas drošības pakalpojumu sniedzējs, kura pieaugums pārsniedz 60%. Uzņēmuma otrā ceturkšņa ieņēmumi pieauga par gandrīz 63% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, sasniedzot 255,56 miljonus USD un pārsniedzot gaidīto par gandrīz 14 miljoniem USD. Līdz 2022. finanšu gada beigām, kas beidzas 31. jūlijā, uzņēmums prognozē ieņēmumus 1,045 līdz 1,05 miljardu USD robežās (iepriekš prognozēja 1,01 miljardu) un peļņu uz vienu akciju 0,54–0,56 USD apmērā. Zscaler tirgus kapitalizācija ir 21 miljards USD, un paredzamā akcijas mērķa cena ir USD 320, kas ir 124,9% pieaugums no pašreizējās cenas.
    Enphase Energy Inc. (ENPH.US) piegādā elektriskās sistēmas saules enerģijas nozares uzņēmumiem. Uzņēmuma peļņa ir augsta, un produkti ir labāki nekā konkurentiem. Piemēram, tiek piegādāti labi mikroinvertori, kas palielina saules enerģijas sistēmu drošību un veiktspēju. Turklāt mājsaimniecībām tiek piedāvāts visaptverošs risinājums no elektroenerģijas ražošanas līdz uzglabāšanai un reāllaika uzraudzībai.
    Uzņēmuma ieņēmumi šā gada pirmajā ceturksnī bija 46% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, sasniedzot rekordlielu 441 miljonu USD. Peļņa uz vienu akciju bija 0,79 USD, kas bija par 0,1 USD vairāk nekā gaidīts.
    Pašreizējā ceturkšņa ieņēmumu prognoze ir robežās no 490 līdz 520 miljoniem USD. Enphase tirgus kapitalizācija ir 20 miljardi USD, un paredzamā akcijas mērķa cena ir 226 USD, kas ir 24,9% pieaugums no pašreizējās cenas.
    ZoomInfo Technologies Inc. (ZI.US) ir analītikas platformas izstrādātājs mārketinga uzņēmumiem. Jaunu produktu ieviešana un ģeogrāfiska paplašināšanās palīdz uzņēmumam saglabāt spēcīgu ieņēmumu pieaugumu. Februārī ZoomInfo ieviesa tirgū jaunu, precīzāk uz klientiem orientētu, mārketinga platformu MarketingOS. Turklāt tika pabeigta Comparably un Dogpatch Advisors iegāde. Pirmais nodarbojas ar darba devēja zīmola veidošanu, bet otrais ar pārdošanas scenārija prognozēšanu.
    Šā gada pirmajā ceturksnī ieņēmumi bija par 57,7% lielāki nekā pagājušā gada attiecīgajā ceturksnī jeb 241,7 miljoni USD. Uzņēmuma tirgus kapitalizācija ir 17 miljardi USD un paredzamā akcijas mērķa cena ir 74 USD, kas ir 138% pieaugums no pašreizējās cenas.
    Mongodb Inc. (MDB.US) ir vadošā mākoņplatforma vispārējas nozīmes datu bāzu izstrādei un piegādei. Uzņēmums stiprina savas konkurences priekšrocības, paplašinot attiecības ar AWS un veidojot lietojumprogrammas, izmantojot mikropakalpojumu arhitektūru. Uzņēmuma datu bāzes arvien vairāk tiek izmantotas dažādu sarežģītu darījumu veikšanai, un tas potenciāli paplašina klientu segmentu tirgū.
    Ieņēmumi no Mongodb pasūtījumiem pagājušā gada ceturtajā ceturksnī palielinājās par 58%, un kopējie ieņēmumi bija par 55,8% lielāki nekā iepriekšējā gada atbilstošajā periodā un sasniedza 266,5 miljonus ASV dolārus. Uzņēmuma tirgus kapitalizācija ir 17 miljardi USD, un paredzamā akcijas mērķa cena ir 466 USD, kas ir 94% pieaugums no pašreizējās cenas.
    Bill.com Holdings Inc. (BILL.US) nodrošina uz mākoņdatošanā balstītu programmatūru, kas vienkāršo un automatizē sarežģītus finanšu darījumus maziem un vidējiem uzņēmumiem. Uzņēmuma ieņēmumi turpina strauji augt, 2022. finanšu gada trešajā ceturksnī tie ir par 179,4% lielāki nekā pērn šajā ceturksnī. Līdz tā paša ceturkšņa beigām uzņēmumam bija 146 600 klientu un apstrādāti maksājumi 55,1 miljarda dolāru apmērā.
    Bill.com sagaida, ka ieņēmumi ceturtajā ceturksnī būs no 182,3 miljoniem līdz 183,3 miljoniem USD, lai gan iepriekš tika prognozēti 169 miljoni USD. Arī zaudējumi uz akciju būs mazāki par prognozētajiem -0,15 dolāriem, robežās no -0,13 līdz-0,14 dolāriem. Uzņēmuma tirgus kapitalizācija ir 11 miljardi USD, un paredzamā akcijas mērķa cena ir 241 USD, kas ir 126,95% pieaugums no pašreizējās cenas.
    Maravai LifeSiences Inc. (MRVI.US) savā portfolio apvieno tirgus vadošos uzņēmumus ar pareizo tehnoloģiju, kas izstrādā un ražo zāles, jaunas vakcīnas un diagnostiku, vienlaikus atbalstot dažādus medicīniskos pētījumus visā pasaulē. Uzņēmuma pamattirgus jeb gēnu terapijas tirgus, pieaug no 3,8 miljardiem ASV dolāru visā pasaulē 2019. gadā līdz prognozētiem 13 miljardiem ASV dolāru 2024. gadā (CAGR jeb 27,8% kopējā gada izaugsme). Uzņēmuma tirgus kapitalizācija ir 8 miljardi USD un paredzamā akcijas mērķa cena ir 44 USD, kas ir 69,7% pieaugums no pašreizējās cenas.
    Avalara Inc. (AVLR.US) nodrošina makoņdatošanā balstītus finanšu darījumu saskaņošanas un automatizācijas risinājumus visā pasaulē. Lai gan Avalara gada apgrozījums jau ir gandrīz 1 miljards dolāru, uzņēmums to spēja palielināt par gandrīz 30%, salīdzinot ar pagājušo gadu. Tas liecina par tirgus lielumu, kurā tas darbojas, kā arī par tehnoloģijas novitāti.
    Vairāk nekā 90% no Avalara pamatienākumiem veido abonēšanas pakalpojumi, kas uzņēmumam nodrošina ļoti stabilus ienākumus. Uzņēmuma tirgus kapitalizācija ir 6 miljardi USD, un paredzamā akcijas mērķa cena ir 124 USD, kas ir 77% pieaugums no pašreizējās cenas.
    Shockwave Medical Inc. (SWAV.US) izstrādā un piegādā tehnoloģijas sirds un asinsvadu slimību ārstēšanai. Pagājušā gada februārī tika izlaists jauns koronārais produkts, kas kļuvis par galveno uzņēmuma ieņēmumu pieauguma virzītāju.
    Uzņēmuma ieņēmumi šā gada pirmajā ceturksnī pieauga par 194%, salīdzinot ar to pašu ceturksni pagājušajā gadā, sasniedzot 93,6 miljonus USD. Ņemot to vērā, arī gada finanšu perspektīvas ir ievērojami uzlabojušās, paredzot, ka ieņēmumi šogad būs robežās no 435 miljoniem līdz 455 miljoniem ASV dolāru, kas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā pagājušajā gadā. Uzņēmuma tirgus kapitalizācija ir 5 miljardi USD, un paredzamā akcijas mērķa cena ir 189 USD, kas ir par 16,6% vairāk nekā tā pašreizējā cena.
    Taskus Inc. (TASK.US) sniedz digitālā biznesa ārpakalpojumu strauji attīstībā esošiem tehnoloģiju uzņēmumiem, lai pārstāvētu, aizsargātu un attīstītu savus zīmolus. Taskus turpina uzrādīt strauju ieņēmumu pieaugumu, pieaugot no 2020. gada otra ceturkšņa 34% līdz 56,8% šā gada pirmajā ceturksnī.
    2021. gadā to klientu procentuālais daudzums, kuri turpina lietot kādu produktu vai pakalpojumu, uzņēmuma Taskus bija 141% (vidēji vairāk nekā 90% ir ļoti labs rezultāts). Tajā pašā laikā uzņēmums turpina uzrādīt augstu peļņas procentu, un EBIT pēdējos vienpadsmit ceturkšņos bija vidēji 10,1%. Uzņēmuma tirgus kapitalizācija ir 2 miljardi USD un paredzamā akcijas mērķa cena 39 USD, kas ir 132% pieaugums no pašreizējās cenas.

    Freedom24 ir mobila vērtspapīru, akciju, fondu u.c. tirdzniecības platforma gan Apple, gan Android tālruņiem un planšetdatoriem. To veido uzņēmums Freedom Finance Europe Ltd, kura mātes uzņēmums ir vienīgais Nasdaq biržā kotētais Eiropas brokeris. Uzņēmumam ir biroji ASV, Vācijā, Kiprā, Kazahstānā, Ukrainā, Uzbekistānā, Spānijā un Francijā. Drīzumā uzņēmums plāno atvērt pārstāvniecību Tallinā. Platformai ir vairāk nekā 400 000 klientu (apmēram 140 000 no tiem Eiropā), kuri ir uzticējušies vairāk nekā pusmiljardu dolāru vērtiem aktīviem, un šī summa nepārtraukti pieaug

    Uzmanību! Kapitāla zudumu risks. Pagātnes investīciju panākumi un prognozes negarantē peļņu nākotnē.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība