• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Freedom Holding Corp. pameta Krievijas tirgu un palielināja apgrozījumu

    Freedom Finance Europe mātesuzņēmums Freedom Holding Corp. publicējis finanšu rezultātus par savu finanšu gadu, kas noslēdzās 31.03.2022. Holdinga uzņēmuma tīrie ienākumi bija 565 miljoni USD, kas ir par 60% jeb 212 miljoniem USD vairāk nekā iepriekšējā gadā.

    Kā norāda Freedom Holding Corp. izpilddirektors Timurs Turlovs, gads noslēgts ar labiem rezultātiem, par spīti ģeopolitiskajai krīzei, kas skāra visus globālos tirgus. "Mūsu bizness Eiropā uzrāda iespaidīgus rezultātus. Mēs paplašinām savu ģeogrāfisko klātbūtni ES, atverot jaunus birojus. Mums ir lieli un ambiciozi attīstības plāni katrā virzienā, un mūsu komandai ir daudz darāmā, lai tos īstenotu,” sacīja Turlovs.
    Timurs Turlovs, Freedom Holding Corp. izpilddirektors.
    Holdinga kompānijas Eiropas nodaļa Freedom Finance Europe guva 437,7 miljonus USD jeb 78% no kopējiem neto ienākumiem. Holdinga uzņēmuma tīrā peļņa pieauga par 48% no 143 miljoniem USD līdz 211,3 miljoniem USD. Peļņa par vienu akciju, pamatojoties uz 59 miljonu akciju vidējo svērto vērtību, bija attiecīgi USD 3,56 un USD 2,45.
    Kontrolakciju sabiedrības apkalpošanasmaksas un komisijas maksas pieauga par 59% jeb 160 miljoniem USD, no 272 miljoniem USD līdz 432 miljoniem USD. Procentu ienākumi pieauga par 197% jeb par 61 miljonam USD, no 31 miljona USD līdz 92 miljoniem USD. Holdinga aktīvi un saistības palielinājās attiecīgi par USD 902 miljoniem un USD 670 miljoniem.

    Freedom Holding Corp pamet Krievijas tirgu

    2022. gada pārskatā tika paziņots, ka Freedom Finance Europe mātesuzņēmums Freedom Finance Corp. no grupas izslēgs Krievijas brokeri Freedom Finance un Freedom Finance Bank. Darījuma pirmajā posmā pircējs būs holdinga Krievijas nodaļas vadītājs un galvenais īpašnieks Timurs Turlovs. Pēc tam šie aktīvi tiek pārdoti to augstākās vadības pārstāvjiem.
    Kopš pirmās Krievijas un Ukrainas militārā konflikta dienas Freedom Holding Corp. vadība ir pielikusi ievērojamas pūles, lai nodrošinātu savu Ukrainas darbinieku drošību un labklājību. Par spīti konflikta sekām, Freedom Finance Ukraine turpina apkalpot savus klientus. Visi Ukrainas biroji atkal ir atvērti sabiedrībai, izņemot Harkovas biroju, kur tā darbinieki strādā attālināti.

    Reāla rīcība un reāla palīdzība!

    Timurs Turlovs, Freedom Holding Corp. vadītājs, aprīlī oficiāli pieteicās Kazahstānas pilsonībai, kā rezultātā atteicās no Krievijas, Sentkitsas un Nevisas pilsonības. Viņš arī ziedoja Ukrainai humānās palīdzības atbalstam 2,5 miljonus dolārus no saviem personīgajiem līdzekļiem, savukārt Freedom Finance Europe ziedoja papildu 2,7 miljonus dolāru.

    Freedom Finance Europe drīzumā plāno atvērt pārstāvniecību Tallinā

    Freedom24 ir mobila vērtspapīru, akciju, fondu u.c. tirdzniecības platforma gan Apple, gan Android tālruņiem un planšetdatoriem. To veido uzņēmums Freedom Finance Europe Ltd, kura mātes uzņēmums ir vienīgais Nasdaq biržā kotētais Eiropas brokeris.
    Platformai ir vairāk nekā 400 000 klientu (140 000 no tiem Eiropā), kuri holdingam uzticējuši vairāk nekā pusmiljardu dolāru, un šī summa nepārtraukti pieaug. Šobrīd uzņēmumam ir biroji ASV, Vācijā, Kiprā, Kazahstānā, Ukrainā, Uzbekistānā, Spānijā un Francijā.
    2022. gada 31. martā holdinga struktūrvienībās bija atvērti aptuveni 410 000 klientu kontu, kas ir par 120 000 jeb 41% vairāk nekā klientu kontu skaits 2021. gada 31. martā.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība