• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Skechers paplašinās, palielinot akciju pievilcību

    Skechers apavi ir ātri ieguvuši popularitāti visā pasaulē, pateicoties savam komfortam, stilam un augstajai kvalitātei. Apavi, domājot par jūsu kāju labsajūtu, ir izgatavoti īpaši elpojoši, ļoti izturīgi un ar atmiņas putu zolēm, kas, pateicoties jutīgumam pret temperatūru un spiedienu, ļauj tām ieņemt jūsu pēdas formu. Iespaidīga tehnoloģija, kuru sākotnēji izstrādāja NASA!

    Februāra beigās visā pasaulē akciju tirgi kritās saistībā ar notikumiem Ukrainā un tiem sekojošo globālo satricinājumu. Mēs uzskatām, ka Skechers akcijas šo notikumu gaismā bija un joprojām ir stipri nenovērtētas, jo uzņēmuma darbība ir ģeogrāfiski ļoti izkliedēta un līdz ar to ģeopolitiskajiem riskiem nevajadzētu būtiski ietekmēt biznesu.
    Skechers nepārtraukti meklē jaunus tirgus, un pagājušā gada beigās tika paziņots, ka tas paplašinās savu darbību Filipīnās. Ja iepriekš apavu tirdzniecībai tika izmantota trešā puse, tagad bizness tiek nodots Skechers USA Philippines Inc. meitasuzņēmumam, lai palielinātu zīmola izaugsmes izredzes reģionā. Pēc uzņēmuma izpilddirektora domām, Filipīnām ir liels potenciāls būt par galveno Skechers tirgu Dienvidaustrumāzijā, jo, lai arī valsts ir maza, tajā tomēr dzīvo vairāk nekā 100 miljoni potenciālu jaunu klientu.

    Skechers ir amerikāņu apavu ražotājs, kas pārdod savus apavus par pieņemamu cenu vairāk nekā 180 valstīs visā pasaulē.

    Skechers flirtē ar metaversu

    Uzņēmums nesen uzsāka aizraujošu sadarbību ar Decentraland, decentralizētu virtuālās realitātes platformu ar aptuveni 300 000 ikmēneša lietotāju. Marta beigās platforma rīkoja veiksmīgu digitālās modes nedēļu, kurā piedalījās Dolce & Gabbana, Etro, Estée Lauder un Tommy Hilfiger.
    Šādi pasākumi palīdz piesaistīt jaunus klientus un tādējādi palielināt zīmola atpazīstamību. Paturot prātā digitālās pasaules attīstību, Skechers nesen visā pasaulē iesniedza preču zīmju pieteikumus, lai pārdotu virtuālās preces, piemēram, apavus un apģērbu. Tā kā metaversum kļūst arvien populārāks, šīm jaunajām izaugsmes iespējām var būt liela nozīme uzņēmuma vērtības palielināšanā.
    Lai iegūtu jaunus klientus, ir veikti ieguldījumi digitālās pasaules un fizisko veikalu apvienošanā vienotā sistēmā, lai radītu raitu daudzkanālu iepirkšanās pieredzi. Turklāt atbalstītāju saraksts tiek papildināts, tas jau tagad aptver daudzu populāru sporta veidu pārstāvjus, tādējādi sasniedzot vēl vairāk potenciālo klientu.

    Uzņēmums rēķinās ar investoriem

    Skechers nolēmis īstenot trīs gadu akciju atpirkšanas programmu, kuras rezultātā tiks atpirktas akcijas līdz 500 miljonu dolāru vērtībā jeb teju 8% no kopējās tirgus kapitalizācijas. Ir vērts pieminēt, ka viss sākās ar investoru vēstuli vadībai ar lūgumu veikt pasākumus, lai izveidotu dividenžu izmaksu programmu.
    Protams, šis lēmums palielinās akciju pievilcību, jo tas vispirms samazinās aktīvus bilancē un palielinās to ienesīgumu. Būtībā tas nozīmē, ka, samazinot apgrozībā esošo akciju skaitu un saglabājot tādu pašu rentabilitātes līmeni, pieaugs peļņa uz vienu akciju. Ja tagad tiks nolemts sākt maksāt papildu dividendes, investoru bāzes paplašināšanās dēļ akciju cena vēl pieaugs.
    Pagājušajā gadā Skechers bruto peļņa, pamatdarbības peļņa, peļņa pirms nodokļu nomaksas un tīrā peļņa bija augstāka par piecu gadu vidējiem rādītājiem, kas liecina par stabilu izaugsmi.

    Skechers finanšu rādītāji liecina, ka uzņēmums ir uz pareizā ceļa

    Rūpīgāk analizējot pagājušo gadu, var redzēt, ka tīrā peļņa gūta katru ceturksni, lai gan apavu bizness ir sezonāls. Tas ir saistīts ar lielo globālo darbības izplatību, citiem vārdiem sakot, vienmēr kaut kur ir īstā sezona!
    Uzņēmuma brīvā naudas plūsma ir gandrīz 900 miljoni USD, kas teju divarpus reizes pārsniedz 342 miljonu USD lielo parādu. Tas sniedz Skechers labu iespēju ļoti ērti apkalpot parādu, kā arī palielināt un paplašināt darbības jaudu un investēt dažādos projektos.
    Ne mazāk nozīmīgs ir fakts, ka uzņēmums šobrīd pārspēj visus lielākos konkurentus – EBITDA gada pieaugums pārsniedz V..F Corporation, kam pieder tādi zīmoli kā Timberland, Vans, Adidas, Puma, Nike un Filat. Cenas un peļņas attiecība (P / E) ir zemāka nekā iepriekš minētajiem konkurentiem, arī EV / EBITDA jeb EBITDA attiecība ir zemāka nekā konkurentiem, kas var liecināt, ka Skechers ir stipri nenovērtēts.
    Ņemot vērā iepriekš minēto, Skechers USA Inc. (SKH) akcija šobrīd ir pievilcīgāka nekā tās konkurentiem. To apstiprina labi finanšu rādītāji, stabila izaugsme un rentabilitātes uzlabošanas programmas. Tirgus atkal kļūst optimistiskāks, un mēs sagaidām (kā arī citas lielas investīciju kompānijas, piemēram, Morgan Stanley un Deutsche Bank), ka tuvākajos mēnešos nenovērtēto Skechers akciju cena augs. Paredzamā mērķa cena par vienu akciju ir 52 USD, kas ir par 36% augstāka nekā pašreizējā akcijas vērtība.

    Kas ir Freedom24?

    Mobilā tirdzniecības platforma vērtspapīriem, akcijām, fondiem u.c. gan Apple, gan Android tālruņiem un planšetdatoriem. To veido uzņēmums Freedom Finance Europe Ltd, kura mātes uzņēmums ir vienīgais Nasdaq biržā kotētais Eiropas brokeris. Uzņēmumam ir biroji ASV, Vācijā, Kiprā, Krievijā, Kazahstānā, Ukrainā, Uzbekistānā. Platformai ir vairāk nekā simts tūkstoši klientu, kuri holdingam ir uzticējuši vairāk nekā pusmiljardu dolāru, un šī summa nepārtraukti pieaug.

    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība