• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Rotaļlietu ražotāja Mattel akcija – īsts investīciju dārgakmens

    Mattel, viens no pasaulē pazīstamākajiem rotaļlietu ražotājiem, plāno vairākus aizraujošus projektus, kas varētu palielināt uzņēmuma akciju cenu. Pirmkārt, viņi ir spējuši pārveidot savu tradicionāli blondās lelles Bārbijas zīmolu un gūt no tā pienācīgu peļņu, pievienojot dažādas matu un ādas krāsas, profesijas un apģērbu.

    Otrkārt, viņiem izdevās atgūt tiesības ražot Disneja princeses un Frozen filmu rotaļlietas, kas tika zaudētas 2016. gadā viņu mūžīgajam konkurentam Hasbro. Tas ir īpaši nozīmīgi, jo tiek lēsts, ka licences zaudēšanas dēļ uzņēmuma ieņēmumi šajā periodā kritās par 440 miljoniem USD.
    Uzņēmums plāno, ka Disney rotaļlietu ražošanu un pārdošanu vadīs tā pati komanda, kas veiksmīgi iedvesa jaunu dzīvību lellei Bārbijai. Tas pievieno vērtīgu pieredzi visam projektam, un paredzams, ka Mattel galvenais bizness - leļļu ražošana - tiks pacelta jaunos augstumos.
    Mattel arī cer gūt labumu no tā, ka Microsoft iegādājās Activision Blizzard, sadarbībā ar kuru tas iepriekš ieguvis dažādas rotaļlietu licences. Lai arī spēļu un asa sižeta filmu varoņu un tēlu figūriņas nav uzņēmuma ienesīgākais segments, pozitīva atdeve tiek gaidīta no klientu bāzes pieauguma saistībā ar Activision Blizzard intelektuālā īpašuma produktu pārdošanu.

    Kinoteātros drīzumā gaidāma jauna Bārbijas filma ar plašu zvaigžņu līdzdalību

    Papildus filmai drīzumā sāksies arī sadarbība ar Netflix, kam ir tiesības rādīt Bārbijas multfilmas un animācijas filmas. Pašlaik viņu platformā tiek izstrādāta Bārbijas franšīze. Tas palielina Mattel rotaļlietu potenciālo pircēju skaitu, jo tiek sasniegta arvien lielāka auditorija dažādās sociālajās grupās.
    Pēdējos gados uzņēmums ir pielicis lielas pūles, lai uzlabotu savu finansiālo stāvokli. Šī gada februārī Mattel paziņoja, ka atpirks akcijas par 200 miljoniem dolāru, kas ir 2,5% no pašreizējās tirgus kapitalizācijas. Covid-19 pandēmija uzņēmumu ietekmējusi labāk nekā citas nozares, jo vecāki saviem bērniem meklēja citas aktivitātes, lai mazinātu atrašanos viedierīcēs. Tas un pareizās norises uzņēmuma iekšienē pagājušajā gadā palielināja uzņēmuma pārdošanas ieņēmumus par 18%.
    Uzņēmuma koriģētā bruto peļņa 2021. gadā bija par vienu procentu mazāka nekā iepriekšējā gadā, un ir 48,2% salīdzinājumā ar 2020. gada 49%, augstās materiālu un transporta izmaksu inflācijas dēļ. Tomēr darbības peļņas pieauga no 11,6 procentiem līdz 14%, kas liecina par to, cik veiksmīgi Mattel 2018. gadā ir veicis sava uzņēmuma iekšējo pārstrukturēšanu, lai vairāk ietaupītu uz izmaksām.
    Tā kā arī brīvās naudas apjoms ir strauji audzis (vairāk nekā 650 miljoni USD piecu gadu laikā), uzņēmums jau ir paziņojis par plāniem vēl vairāk samazināt parādu. Tas viss nodrošina Mattel finansēm labu elastību, lielāku likviditāti un zemākas kapitāla izmaksas.

    Par spīti kovidam

    Pamatojoties uz visu iepriekš minēto, Mattel panākumi pēdējos gados ir vēl iespaidīgāki, jo nedrīkst aizmirst, ka ir beidzies kārtējais garais kovid pandēmijas cikls un no tā izrietošais masveida izejvielu trūkums visā pasaulē. Mattel pārstrukturētais darbs un stratēģija nepārprotami strādā viņiem par labu, un vairākas kredītreitingu aģentūras, piemēram, Moody's, ir paaugstinājušas Mattel reitingu, pateicoties viņu augošajām finansēm, kā arī labajam un spēcīgajam zīmolu portfelim un pieaugošajai globālajai atpazīstamībai dažādu sociālo grupu vidū.
    Mēs lēšam, ka Mattel (MAT) akcijai ir ļoti labs izaugsmes potenciāls nākamajā gadā, un potenciālā akcijas mērķa cena ir vismaz 29 USD, kas ir aptuveni 30% pieaugums no pašreizējās cenas. Tāpat vērts pieminēt, ka vairākas lielas investīciju kompānijas akcijas mērķa cenu ir novērtējušas vēl precīzāk, pateicoties lielākai uzņēmuma pievilcībai salīdzinājumā ar konkurentiem.
    Mattel ir amerikāņu rotaļlietu uzņēmums, ko katrs bērns un vecāks pazīst ar tādiem zīmoliem kā Barbie, Hot Wheels, Monster High un Uno.

    Kas ir Freedom24?

    Mobilā tirdzniecības platforma vērtspapīriem, akcijām, fondiem u.c. gan Apple, gan Android tālruņiem un planšetdatoriem. To veido uzņēmums Freedom Finance Europe Ltd, kura mātes uzņēmums ir vienīgais Nasdaq biržā kotētais Eiropas brokeris. Uzņēmumam ir biroji ASV, Vācijā, Kiprā, Krievijā, Kazahstānā, Ukrainā, Uzbekistānā. Platformai ir vairāk nekā simts tūkstoši klientu, kuri holdingam ir uzticējuši vairāk nekā pusmiljardu dolāru, un šī summa nepārtraukti pieaug.

    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība