• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    A10 Networks: 38% izaugsmes potenciāls pateicoties tam, ka uzņēmējdarbība tika koncentrēta uz kiberdrošību

    A10 Networks (ATEN.US) ir līderis tehnisko risinājumu nodrošināšanā, lai līdzsvarotu trafiku, mazinātu kiberuzbrukumus un uzlabotu lietojumprogrammu drošību. Vēl nesen A10 Networks koncentrējās uz tehnisko risinājumu nodrošināšanu tīmekļa trafika līdzsvarošanai un lietojumprogrammu pārsūtīšanas kontrolleru (lietojumprogrammu pārsūtīšanas kontroliera vai atsevišķa ADC) izstrādei.

    Šī ir joma ar ļoti spēcīgu konkurenci, kur līdz ar A10 darbojas arī ievērojamāki spēlētāji, arī F5 Networks, Juniper Networks, Fortinet, Radware un Citrix Systems. Par spīti tam A10 Networks cenšas sekot līdzi jaunākajām tendencēm un laicīgi ieviest novatoriskus produktus, lai apmierinātu klientu vajadzības.
    Viens no piemēriem ir uzņēmuma koncentrēšanās uz kiberdrošību, kas šobrīd ir ļoti aktuāla, jo pieaug kiberuzbrukumu apjoms tīmeklī. Savā pētījumā Check Point Technologies apgalvo, ka 2021. gadā kiberuzbrukumu skaits korporatīvajiem tīkliem nedēļā pieauga par 50% salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu.
    Uzņēmums arī aktīvi uzlabo savus produktus saskaņā ar Zero Trust koncepciju, kas ir daudzu biznesa un valsts organizāciju prioritāte. Šī pieeja paredz draudu iespējamību jebkurā tīkla segmentā, pat tajos, kas iepriekš tika uzskatīti par samērā drošiem aiz ugunsmūru "necaurredzamās sienas". Faktiski Zero Trust nozīmē vajadzību pēc kiberdrošības sistēmām visur un A10 Networks virzās šajā virzienā.
    Uzņēmums veido daudzslāņu aizsardzības mehānismus, kas nodrošina šifrētā trafika redzamību un novērš izspiedējvīrusa izmantošanu, kas pēdējo divu gadu laikā ir nodarījusi milzīgu kaitējumu dažādām organizācijām.
    Ir vērts atzīmēt, ka uzņēmums veiksmīgi virzās uz kiberdrošības biznesu. Kopš 2019. gada A10 Networks ir spējis ievērojami palielināt savu DDoS/SSL un Carrier-Class Firewall/CGN ieņēmumu daļu no 57% līdz 74% 2021. gadā. Līdz ar šo pāreju uzņēmums ir paplašinājis sava adresējamā tirgus apjomu. DDoS / SSL un Carrier-Class Firewall / CGN uzņēmumu kopsumma ir 11,4 miljardi USD.
    Piedevām augstajai vērtībai tam ir arī labs izaugsmes potenciāls. A10 Networks vadība paredz, ka nākamo 3 gadu laikā šīs aktivitātes pieaugs attiecīgi vismaz par 12% un 13%. Citiem vārdiem sakot, A10 Networks cenšas koncentrēties uz daudzsološo kiberdrošības tirgu, kas tuvākajā nākotnē varētu būt lielisks uzņēmuma izaugsmes dzinējs.

    Uz klientu orientēts bizness

    Papildu aspekts, kas ir pelnījis pieminēšanu, ir uzņēmuma komunikācija ar klientiem. A10 Networks cenšas pietiekami ātri pielāgoties mainīgajiem apstākļiem, lai apmierinātu savu klientu jaunās vajadzības. Turklāt uzņēmums saviem produktiem piedāvā izcilu cenas un kvalitātes attiecību, liecina Gartner and TrustRadius tiešsaistes aptauja.
    Nesenā prezentācijā uzņēmuma vadība iepazīstināja ar aptaujas rezultātiem, kas atklāja, ka daudzi klienti, kuri izmanto A10 Networks izstrādājumus, spēj palielināt savu produktivitāti un ietaupīt ievērojamas darbības un kapitāla izmaksas. Ir vērts atzīmēt, ka vairāk nekā 79% klientu sasniedz pozitīvu ieguldījumu atdevi 24 mēnešos un 54% mazāk nekā 12 mēnešu laikā.
    Aptaujā arī norādīts, ka 82% aptaujāto organizāciju biežāk ieteica A10 Thunder produktu līniju. Pēdējais fakts liecina, ka uzņēmumam tuvākajā laikā nebūs nekādu problēmu ar dabisku izaugsmi.
    Līdz šim A10 Networks ir izdevies iegūt milzīgu klientu bāzi, kurā ir gandrīz 7000 organizāciju, tostarp mākoņdatošanas, telekomunikāciju, kabeļu un spēļu uzņēmumi un valsts aģentūras. Uzņēmums piedāvā savus produktus Ziemeļamerikā, Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionā (EMEA) un Āzijas reģionā (APAC). Ir vērts atzīmēt, ka A10 Networks sniedz pakalpojumus daudziem lieliem un diezgan nozīmīgiem uzņēmumiem un organizācijām, tostarp: Alibaba, LinkedIn, Samsung, SoftBank, Twitter, Microsoft, Yahoo, China Mobile, Deutsche Telecom, ASV Senāts, Kalifornijas Universitāte.
    Rezultātā A10 Networks uz klientu orientētā pieeja turpina sniegt rezultātus. Pagājušajā gadā atkārtotie ieņēmumi sasniedza 97,2 miljonus USD, kas ir pieaugums par 17,7%, un ilgtermiņa līgumi pieauga par 12% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu līdz 121,6 miljoniem USD. Tādējādi šī pieeja vidējā termiņā var turpināt palielināt uzņēmuma ieņēmumus.

    Uzņēmuma finansiālais stāvoklis un novērtējums

    A10 Networks uzrāda spēcīgu finansiālo stāvokli. Pagājušajā gadā uzņēmuma apgrozījums pieauga par 11% līdz 250 miljoniem dolāru. Koriģētā EBTIDA sasniedza rekord augstu līmeni 62,4 miljonu ASV dolāru apmērā, kas ir 37% pieaugums un 25% peļņa. Arī tīrā peļņa pieauga par 42% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, sasniedzot 50,1 miljonu USD.
    A10 Networks vērtība šobrīd ir zema salīdzinājumā ar nozares vidējo rādītāju: uzņēmuma vērtība / pārdošanas apjoms (LTM) - 3,6x, uzņēmuma vērtība / pārdošanas apjoms (FY) - 3,2x, uzņēmuma vērtība / koriģētā EBITDA - 14,4x (LTM), uzņēmuma vērtība / koriģētā EBITDA (FY) - 12x, koriģētā cenas / peļņas attiecība (LTM) - 18x, koriģētā cenas / peļņas attiecība (FY) - 14,8x.
    Uzņēmumam A10 Networks nav parādu un nozīmīgu likviditātes rezervju. Uzņēmumam ir naudas ekvivalenti 185 miljonu USD apmērā. Šāda struktūra ļauj A10 Networks būt elastīgākam biznesa attīstībā. Turklāt uzņēmums ir optimizējis savus biznesa procesus, pagājušajā gadā naudas plūsmas operācijas bija 50,1 miljona dolāru apmērā un brīvā naudas plūsma bija 45 miljoni dolāru.

    Uzņēmums A10 Networks savam portfelim pievienoja šādus risinājumus

    • Thunder TPS™ — atklāj un mazina DDoS uzbrukumus

    • Thunder® SSLi® — šifrēta trafika administrēšana

    • Thunder® CFW — kompakts ugunsmūris

    2022. gadā uzņēmuma vadība sagaida turpmāku finanšu rezultātu uzlabošanos, tāpēc ir sniegusi šādas prognozes:
    • ieņēmumu pieaugums no 10 līdz 12%
    • atkārtotu ienākumu pieaugums no 12 līdz 15%
    • EBITDA starpība no 26 līdz 28%

    Ieejas cena: 13,8 USD

    Mērķa cena: 19 USD

    Augšanas potenciāls: 37,68%

    Iespējamā dividenžu peļņa: 1,5%

    Laika horizonts: 6-12 mēneši

    Risks: mērens

    Kas ir Freedom24?

    Mobilā tirdzniecības platforma vērtspapīriem, akcijām, fondiem u.c. gan Apple, gan Android tālruņiem un planšetdatoriem. To veido uzņēmums Freedom Finance Europe Ltd, kura mātes uzņēmums ir vienīgais Nasdaq biržā kotētais Eiropas brokeris. Uzņēmumam ir biroji ASV, Vācijā, Kiprā, Krievijā, Kazahstānā, Ukrainā, Uzbekistānā. Platformai ir vairāk nekā simts tūkstoši klientu, kuri holdingam ir uzticējuši vairāk nekā pusmiljardu dolāru, un šī summa nepārtraukti pieaug.

    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība