• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Trīs daudzsološas metaversu akcijas, kurām ir vērts sekot

    Metaversa trakums pārņem pasauli. Daudzu metaversu kriptovalūtu vērtība pagājušā gada ceturtajā ceturksnī ir pieaugusi, un tagad investori koncentrējas uz metaversu akcijām.
    Keitija Vuda, ARK Invest dibinātāja, nesen CNBC izteicās, ka metaversa tirgus varētu būt vairāku triljonu dolāru vērts. Investīciju firma Morgan Stanley lēš, ka tas ir 8 triljoni USD, savukārt Epyllion izpilddirektors un riska kapitālists Metjū Bols uzskata, ka nākamo 15 gadu laikā tirgus varētu sasniegt 30 triljonus USD.
    Investīciju kompānija Freedom Finance norāda uz dažiem uzņēmumiem, kuriem ir vērts pievērst uzmanību 2022. gadā.

    Unity Technologies izstrādā programmatūru videospēļu izveidei

    Uzņēmums ir pazīstams ar tā paša nosaukuma Unity spēļu dzinēju, kas ir pieejams, elastīgs un tiek atbalstīts gandrīz visās mūsdienu platformās. Unity spēļu dzinēja galvenais konkurents ir Epic Games radītais Unreal. Programmatūra ir sevi pierādījusi kā līderis šajā jomā. Vairāk nekā 71% no 1000 populārākajām mobilajām spēlēm ir izveidotas Unity platformā, un 94 no 100 populārākajām spēļu izstrādes studijām spēļu radīšanai izmanto Unity.
    Šobrīd uzņēmumam ir divas darbības jomas: Radīšanas risinājumi un Ekspluatācijas risinājumi. Radīšanas risinājumi ļauj veidotājiem izstrādāt, rediģēt un izmantot reāllaika 2D un 3D vides dažādās aparatūras platformās (konsolēs, viedtālruņos). Šis produkts tiek monetizēts, izmantojot ikmēneša abonementu.
    Ekspluatācijas risinājumi palīdz spēļu izstrādātājiem pelnīt naudu, veicinot savu attīstību un radot spēlētājiem interaktīvu pieredzi, lai palielinātu iesaistīšanos un ieņēmumus. Šī risinājuma pārdošana ietver samaksu par ieņēmumu sadali un lietošanu, kas ļauj Unity augt līdz ar savu klientu bāzi.
    Ir vērts atzīmēt, ka Unity Technologies joprojām strādā ar zaudējumiem, taču galvenie rādītāji nepārtraukti pieaug. Uzņēmums 2021. gada trešajā ceturksnī saglabā augstu uz dolāriem balstītu neto pieauguma tempu 142% apmērā. Turklāt lielo klientu skaits, kuru rēķins pārsniedz 100 000 USD, sasniedza 973, kas ir par 31,7% vairāk nekā pērn.

    Iespējas tiek dalītas

    Izmantojot virtuālās realitātes (VR) un paplašinātās realitātes (AR) kombināciju, metaverse piedāvā uzņēmumiem daudz praktisku priekšrocību papildus tradicionālajiem telekonferenču pakalpojumiem. Nemaz nerunājot par to, ka pat daži no lielākajiem nosaukumiem tehnoloģiju pasaulē tagad ir vērsti uz šo augošo nozari. Iesācējiem apskatīsim Amazon, AMD, Nvidia un Apple, ņemot vērā baumas, ka AR austiņām vajadzētu būt pieejamām 2022. gada vasarā.
    Tādi videospēļu ražotāji kā Roblox, Electronic Arts, Activision Blizzard un Take Two Interactive arī demonstrē GTA Online, kas, iespējams, ir viens no lielākajiem metaversiem šobrīd. Starp tehnoloģiju milžiem ir arī citi, kas varētu gūt labumu no metaversa, piemēram, Amazon.
    Tas lielā mērā ir saistīts ar Amazon Web Services (AWS) nozarē vadošo mākoņdatošanas piedāvājumu. Teorētiski par AWS mākoņdatošanas risinājumu klientiem varētu kļūt uzņēmumi dažādās metaversa nozarēs.

    Roblox Corporation ir vairāku spēlētāju spēļu platformas Roblox izstrādātājs

    Platformā lietotāji var izveidot savas spēles, kā arī spēlēt spēles, ko radījuši citi platformas dalībnieki. Katrs spēlētājs atrod kaut ko sev: virtuālās pasaules aptver milzīgu žanru klāstu, sākot no kāršu spēlēm līdz sacīkstēm, lomu spēlēm, arkādēm un simulācijām.
    Pati platforma ir vienkārša – lai izveidotu savu spēli, nav nepieciešamas programmēšanas prasmes. Pateicoties vienkāršam darbam ar virtuālo vidi, daudzi cilvēki var izgudrot un ražot spēles. Pat bērni var izstrādāt savas spēles, un tieši saistībā ar viņiem tiešsaistes platforma ir kļuvusi īpaši populāra.
    Roblox nodrošina izstrādātājiem gatavus programmatūras rīkus (Roblox Studio), lai palīdzētu izveidot perfektu vairāku spēlētāju tiešsaistes spēli. Piekļuve lielākajai daļai spēļu ir bezmaksas, kas palielina platformas popularitāti un piesaista milzīgu skaitu jaunu spēlētāju.
    Spēles tiek monetizētas, izmantojot spēles valūtu Robux, kuru spēlētāji iegādājas par īstu naudu. To var izmantot, lai ievadītu unikālus spēles priekšmetus vai ekskluzīvus virtuālos visumus. Platforma motivē izstrādātājus un dod viņiem daļu no realizētajiem līdzekļiem, ko viņi var apmainīt pret reālu naudu. Izstrādātāji tikai tad saņem Robux valūtu, kad spēlētāji pērk kaut ko no spēlēm, tāpēc izstrādātājs uzņemas risku par visu iztērēto laiku un resursiem. Šis ir biznesa modelis, kas ļauj Roblox būt veiksmīgam, jo nodrošina stabilu naudas plūsmu ar iespējami lielāko aktīvo spēlētāju skaitu.

    Kas ir Freedom24?

    Mobilā tirdzniecības platforma vērtspapīriem, akcijām, fondiem u.c. gan Apple, gan Android tālruņiem un planšetdatoriem. To veido uzņēmums Freedom Finance Europe Ltd, kura mātes uzņēmums ir vienīgais Nasdaq biržā kotētais Eiropas brokeris. Uzņēmumam ir biroji ASV, Vācijā, Kiprā, Krievijā, Kazahstānā, Ukrainā, Uzbekistānā. Platformai ir vairāk nekā simts tūkstoši klientu, kuri holdingam ir uzticējuši vairāk nekā pusmiljardu dolāru, un šī summa nepārtraukti pieaug.

    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība