• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Pagājušajā gadā Freedom Holding Corporation dubultoja savu akciju cenu

    Timurs Turlovs, Freedom Finance dibinātājs un vairākuma akcionārs ar savu komandu
    Pirms diviem gadiem Freedom Holding Corporation akcijas sāka publiski tirgot NASDAQ biržā ar atzīmi #FRHC. Tas padarīja uzņēmumu par pirmo biržas brokeri Eiropā, kas iekļauts pasaules vadošajā tehnoloģiju biržā!
    Piedāvājuma brīdī vienas akcijas cena bija 14,42 USD; divus gadus vēlāk tās vērtība ir pieaugusi par 345%. Salīdzinājumam, S&P 500 indekss šajā pašā periodā pieauga par 68 procentiem, bet Vācijas DAX akciju indekss par 81 procentu. Freedom Holding Corporation tirgus kapitalizācija pagājušajā gadā vien ir dubultojusies un šobrīd ir vairāk nekā 3,7 miljardi USD.
    Pēdējie divi gadi uzņēmumam bijuši nozīmīgi, jo klientu atvērto kontu skaits pieauga līdz 400 000, un FRHC akcijas tika iekļautas Morgan Stanley Capital International indeksos. Konkrētāk, MSCI U.S. Small Cap 1750 un MSCI U.S. Investable Market 2500 indeksos.
    Nevar arī nepamanīt, ka Sidoti & Company sāka piedāvāt FRHC analīzi. Pēc viņu domām uzņēmuma akcijas ir nepietiekami novērtētas, un tagad cenas mērķis ir noteikts 76 USD par akciju. Investīciju sistēma Forbes Quant Trader signalizēja par akciju iegādi, prognozējot līdz gada beigām pieaugumu par vairāk nekā 22 procentiem.
    Liels solis uz priekšu tika sperts, kad, Freedom Holding Corp. pēc brokera Prime Executions Inc iegādes ieguva tiešu piekļuvi ASV biržām. "Mēs negulēsim uz lauriem: mūsu sasniegumi nav beigu punkts, bet gan pamats virzībai uz priekšu," sacīja Timurs Turlovs, Freedom Finance dibinātājs un vairākuma akcionārs.
    Uzņēmums pastāvīgi paplašina savu investoru bāzi un piesaista jaunus akcionārus. Galvenie akcionāri ir Goldman Sachs, Šveices Nacionālā banka, Renaissance Technologies, Arrowstreet Capital LP, Blackrock, Vanguard, Allianz SE un Credit Suisse. 2021. gada augustā finanšu konglomerāts Morgan Stanley palielināja savu daļu uzņēmumā 3000 reižu.
    Freedom Finance Europe kļuva par tiešu Euroclear dalībnieku
    Oktobris vispār uzņēmumam bija ļoti veiksmīgs, mēneša sākumā Euroclear Bank uzņemšanas komisija apstiprināja Freedom Finance Europe tiešo pieteikšanos. Freedom Finance Europe klienti tagad var izmantot vadošā starptautiskā centrālā vērtspapīru depozitārija augstākā līmeņa pēc-tirdzniecības infrastruktūru.
    "Pagāja vairāk nekā deviņi mēneši, lai izietu visas nepieciešamās procedūras, lai kļūtu par tiešu Euroclear dalībnieku. Tas nodrošina papildu drošību mūsu klientiem, un ir svarīgs solis mūsu globālajā paplašināšanā," sacīja Freedom Finance Europe izpilddirektors Jevgeņijs Tjapkins (Evgenii Tiapkin).
    "Dalība ļauj mums paplašināt darījumu un norēķinu iespējas un aktīvu pārvaldības pakalpojumus mūsu klientiem Eiropas, Lielbritānijas un ASV tirgos," piebilda Tjapkins.

    3 interesanti fakti

    • Euroclear starptautiskā norēķinu sistēma pastāv kopš 1968. gada.

    • Depozitārija turēto aktīvu vērtība ir 32,8 triljoni eiro.

    • Euroclear klientu vērtspapīru darījumu apjoms ir virs 897 triljoniem eiro gadā.

    Kas ir Freedom24?

    Mobilā tirdzniecības platforma vērtspapīriem, akcijām, fondiem u.c. gan Apple, gan Android tālruņiem un planšetdatoriem. To veido uzņēmums Freedom Finance Europe Ltd, kura mātes uzņēmums ir vienīgais Nasdaq biržā kotētais Eiropas brokeris. Uzņēmumam ir biroji ASV, Vācijā, Kiprā, Krievijā, Kazahstānā, Ukrainā, Uzbekistānā. Platformai ir vairāk nekā simts tūkstoši klientu, kuri holdingam ir uzticējuši vairāk nekā pusmiljardu dolāru, un šī summa nepārtraukti pieaug.

    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība