• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Pagājušā gada veiksminieki pārsniedza prognozes un turpina augt

    2021. gads atnesa daudz aizraujošu akciju piedāvājumu, no kuriem visievērojamākie bija šobrīd ļoti pieprasītie uzņēmumi Couchbase, Qualtrics, Duoalingo, Affirm, DigitalOcean Holdings Inc., Rivian, Unity, Gitlab, Procore Technologies un Doximity.

    Visi šie produkti otrreizējā tirgū darbojās labi — Affirm bija par 210% virs sākotnējās cenas, DigitalOcean Holdings Inc. 143%, Rivian 58%, Gitlab 58%, Doximity 195%, TaskUs 178%. Doximity nodrošina tiešsaistes platformu ārstiem, lai sazinātos ar kolēģiem, droši koordinētu pacientu aprūpi, veiktu virtuālas tikšanās ar viņiem un lasītu jaunākās medicīnas ziņas un pētījumus.
    Doximity bieži tiek saukts par Doctors' Linkedin, sociālo tīklu biznesa kontaktu meklēšanai un atrašanai. Starp klientiem ir farmācijas uzņēmumi, veselības aprūpes sistēmas un ārstniecības personāla atlases aģentūras, kas iegādājas pasūtījumus mārketinga, personāla atlases un telemedicīnas risinājumiem.
    DigitalOcean Holdings ir mākoņdatošanas pakalpojumu sniedzējs, kas nodrošina savu infrastruktūru un rīkus attīstītājiem, jaunizveidotiem uzņēmumiem, kā arī maziem un vidējiem uzņēmumiem. Tā klienti izmanto platformu, lai izveidotu, izvietotu un mērogotu lietojumprogrammas. Starp izmantotajiem uzņēmuma produktiem, piemēram, ir interneta un mobilās aplikācijas, hostinga pakalpojumi un e-bizness.

    Visgaidītākais IPO bija elektrisko transportlīdzekļu jomā

    Affirm Holdings ir finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums, kas ļauj klientiem iegādāties produktus un maksāt pa daļām. Zīmīgi, ka uzņēmums nesen uzsāka sadarbību ar Amazon, kas, kā zināms, ir viena no lielākajām e-komercijas platformām pasaulē.
    TaskUs nodrošina digitālā biznesa ārpakalpojumus strauji augošiem tehnoloģiju uzņēmumiem, lai pārstāvētu, aizsargātu un attīstītu viņu zīmolus.
    Rivian bija viens no visvairāk gaidītajiem, uzņēmums piesaistīja 11,9 miljardus USD, kas bija lielākais IPO 2021. gadā. Uzņēmums ienāca tirgū, pieaugot tirgus interesei par elektriskajiem transportlīdzekļiem. Rivian kļuva arī par vienu no pirmajiem uzņēmumiem, kas laida klajā elektrisko kravas automašīnu.
    Visiem pieminētajiem uzņēmumiem pieder unikāls produkts ar lielu tirgus pieprasījumu, kas uzņēmumam piešķir augstu tirgus vērtību.
    Vērts sekot līdzi akciju rallija pirmajam trijniekam:
    NVDA — NVDA akcijas 2021. gadā pieauga par 140%! Galvenais iemesls bija aizkulišu attīstība uzņēmuma tehnoloģiju sektorā, vai tas būtu datu centrs, mākslīgais intelekts un mašīnmācība, spēles, grafika, superdatori, droni, robotika, autonomā braukšana vai mākoņdatošana - Nvidia ir risinājums. Turklāt uzņēmums veic pārdomātus iepirkumus un pārņemšanas, turpinot stabilu izaugsmi, un, strādājot ar iepriekš minētajām tehnoloģijām, uzņēmums nodrošina sev nepārtrauktu izaugsmi. Ir vērts pieminēt, ka Nvidia ir pārsniegusi plānoto ieņēmumu un peļņas pieaugumu.
    GOOGL — Google mātesuzņēmums Alphabet paziņoja par trešā ceturkšņa peļņu. Uzņēmumam bija labāki rezultāti, nekā gaidīts, un tika sasniegta labāka peļņa un peļņa par akciju (EPS jeb Earnings per share). 2021. gadā GOOGL akcija pieauga par vairāk nekā 72%. Uzņēmums turpina dominēt tiešsaistes reklāmas ieņēmumos, un tajā pašā laikā reklāmdevēji palielina savus izdevumus. Google pat nav būtiski ietekmējušas iOS privātuma izmaiņas iPhone tālrunī, kas nopietni iedragāja sociālo mediju reklāmas ieņēmumus. Google Cloud ir atmaksājies, un Google Workspace popularitāte turpina pieaugt.
    GOOGL iespaidīgais akciju rallijs 2021. gadā sasniedza maksimumu pēc tam, kad uzņēmums paziņoja par saviem ieņēmumiem. Proti, trešā ceturkšņa peļņa bija 65,12 miljardi, pārsniedzot tirgus cerības, kas bija 63,34 miljardi dolāru!
    Īpašu interesi izraisīja Google Cloud ieņēmumu pieaugums, ņemot vērā naudas summu, ko Alphabet tajā iegulda. YouTube joprojām ir jaudīgs spēks Alphabet sociālo mediju vidē un nesen ir pārsniedzis 50 miljonus maksas abonentu.
    Tesla (TSLA) trešā ceturkšņa ekonomiskie rādītāji ir spēcīgi, viņu akcija pirmajos 10 mēnešos pieauga par 56%. Ir pamats domāt, ka Tesla izcilie finanšu rādītāji turpināsies arī nākamgad.
    Īpaši jāatzīmē 1,322 miljardu dolāru brīvā naudas plūsma, kas ir viena no lielākajām. Galvenais iemesls ir uzņēmuma 15% pārdošanas pieaugums trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar otro ceturksni. Citiem vārdiem sakot, Tesla gūst labumu no lielākas brīvās naudas plūsmas peļņas, jo tās pārdošanas pieaugums pārsniedza uzņēmuma darbības un kapitāla izmaksas. Uzņēmums ir noslēdzis vairākas nozīmīgas partnerības, un šogad uzrādījis stabilas automašīnu piegādes.

    Kas ir Freedom24?

    Mobilā tirdzniecības platforma vērtspapīriem, akcijām, fondiem u.c. gan Apple, gan Android tālruņiem un planšetdatoriem. To veido uzņēmums Freedom Finance Europe Ltd, kura mātes uzņēmums ir vienīgais Nasdaq biržā kotētais Eiropas brokeris. Uzņēmumam ir biroji ASV, Vācijā, Kiprā, Krievijā, Kazahstānā, Ukrainā, Uzbekistānā. Platformai ir vairāk nekā simts tūkstoši klientu, kuri holdingam ir uzticējuši vairāk nekā pusmiljardu dolāru, un šī summa nepārtraukti pieaug.

    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība