• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    03.05.2024. Prieciņš par sliktiem datiem!

    Ekonomikas datu laiciņā šodien ienācās vājāki ASV darba tirgus dati. Tas savukārt atjaunoja tirgus dalībnieku cerības uz kaut kad drīzāk zemiem ASV dolāru procentiem. Tas savukārt palīdzēja visai spēji pieaugt ASV akciju cenai.

    Piektdienas tirdzniecības sesijas sākuma ASV Standard & Poor’s 500 indeksa vērtība bija paspējusi pieaugt par 1.4%. Volstrītas ievērojamais optimisms uz augšu parāva arī Eiropas akciju cenu, kur Stoxx 600 indekss dienas beigu daļā atradās par 0.7% augstāk.
    Ja viss šādi arī beigsies, tad Rietumvalstu akcijas šo nedēļu var pat noslēgt ar kāpumu.
    Nedaudz sīkāk apskatot šos slavenos sliktos ASV darba tirgus datus, redzams, ka šīs valsts ekonomika aprīlī radījusi 175 tūkst. jaunas darbvietas (sektoros, izņemot lauksaimniecības). Pirms tam ekonomisti vidēji gaidīja, ka tās būs bijušas šādas 238 tūkst. darbvietas. Martā ASV ekonomikai bija izdevies radīt 315 tūkst. jaunas darbvietas. ASV bezdarba līmenis savukārt no 3.8% pieaudzis līdz 3.9%.
    Runas nu ir, ka augstie procenti varbūt sākuši nedaudz (šķiet, vajadzīgā apmērā) sist pa ceļiem ASV ekonomikai (un tas palīdzēs mazināties inflācijai). Jā tā, tad varbūt tomēr var cerēt uz lētāku naudu no ASV Federālo rezervju sistēmas puses. Attiecīgi to nedēļas beigās metās svinēt arī vērstpapīru tirgū. Jāņem vērā, ka nesenā bažu jūra lielā mērā tikusi saistīta tieši ar sagruvušām cerībām par ASV dolāru likmju mazināšanu kādā daudzmaz drīzā termiņā.
    Fakts gan varbūt ir tāds, ka ASV ekonomikai klājas grūtāk, kam pēc būtības nekam īpaši labam būt nevajadzētu.
    Par 6.5% pēc vakardienas finanšu rezultātu un plānu publicēšanas pieauga, piemēram, Apple cena.
    Baltijas akciju cena šodien nostāvēja aptuveni uz vietas. Nedēļas skatījumā gan varēja fiksēt nelielu kāpumu 0.2% apmērā. Pēc rezultātu publicēšanas teju par 0.5% šodien pieauga Tallinna Vesi akcijas cena.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība